Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING 4 eftertraktade yrkesroller inom IT

4 eftertraktade yrkesroller inom IT

Publicerat av: Redaktionen

Hösten 2019 startar fyra säkra jobbkort på Nackademin: IT-projektledareDevOps EngineerIT-säkerhetstekniker och IT-infrastrukturspecialist.

De här utbildningarna passar dig som vill utbilda dig till någon av IT-branschens hetaste och mest eftertraktade yrkesroller.

4 eftertraktade yrkesroller inom IT

IT-projektledare, DevOps Engineer, IT-säkerhetstekniker och IT-infrastrukturspecialist är fyra eftertraktade yrkesroller inom IT.

Vill du jobba med att koordinera och driva IT-projekt framåt, med de kritiska processerna i hela IT-kedjan, med att förhindra och förebygga dataintrång och IT-attacker eller med att underhålla och modernisera företagens IT-infrastruktur?

Då är någon av nedan utbildningar något för dig!

 

IT-projektledare

4 eftertraktade yrkesroller inom IT 6IT-projektledare står högst upp på önskelistan för många företag idag. Som IT-projektledare har du det övergripande ansvaret för leveransen av ett projekt och har som uppgift att projektplanera, tidsplanera, följa upp och se till att det finns tillräckligt med personal för att projektet ska drivas framåt och nå uppsatta mål. IT-projektledare behövs för att leda olika sorters IT-projekt inom en mängd olika branscher, företag och organisationer.

Läs mer om utbildningen här.

DevOps Engineer

4 eftertraktade yrkesroller inom IT 7Vi använder och kopplar ihop allt fler digitala enheter – inte bara datorn och mobilen, utan också bilar och olika typer av hemelektronik.

Det ställer krav på snabbare, mer lättillgängliga men också effektivare och säkrare system. Det är där yrkesrollen DevOps Engineer kommer in i bilden, eller snarare in i företagen.

Development Operations, eller DevOps, är en yrkesgrupp inom IT som står mellan utvecklingsavdelningens (Development) snabbföränderliga mål och visioner och systemförvaltningens (Operations) ansvar för att systemen faktiskt fungerar som de ska. Du har en vägledande och rådgivande yrkesroll och jobbar med att optimera kedjan från kravställning, utveckling, testning och utrullning till systemdrift.

Läs mer om utbildningen här.

IT-säkerhetstekniker

4 eftertraktade yrkesroller inom IT 8I takt med att företag i allt större utsträckning riskerar att utsättas för dataintrång och IT-attacker, ökar behovet av skickliga IT-säkerhetstekniker som kan förebygga och åtgärda säkerhetsincidenter. IT-säkerhetsteknikern är en nyckelperson i IT-teamet som tar viktiga beslut om bland annat IT-säkerhet och IT-drift. Viktiga arbetsuppgifter för en IT-säkerhetstekniker är att upprätta rutiner för att underhålla skyddet mot obehörigt intrång och minimera riskerna genom att utföra olika riskanalyser.

Läs mer om utbildningen här.

IT-infrastrukturspecialist

4 eftertraktade yrkesroller inom IT 9IT finns idag i stort sett på alla arbetsplatser och det blir allt viktigare för företag och organisationer att både underhålla och modernisera sin IT-infrastruktur. När IT-system blir en större och viktigare del av verksamheter och allt fler system läggs ut i molntjänster så krävs det kompetens som kan konfigurera och drifta systemen – det är här som IT-infrastrukturspecialisten kommer in i bilden! Som IT-infrastrukturspecialist jobbar du med installera och konfigurera infrastruktur för publika, privata och hybrida molntjänster.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>