Hem FORSKNING Unikt studentlabb för mjukvaruutveckling invigs

Unikt studentlabb för mjukvaruutveckling invigs

Publicerat av: Redaktionen

​Torsdagen den 21 november invigs ett unikt labb på BTH, Blekinge Tekniska Högskola, där studenter, forskare och företag kan testa, utveckla och uppfinna ny teknik inom mjukvaruområdet.

Media är välkommen till invigningen.

Det nya labbet är unikt på så sätt att det är skapat av studenter, för studenter. Där finns avancerad utrustning och tanken är att studenterna både ska kunna testa och applicera det de lärt sig inom mjukvaruutveckling, men även designa ny mjukvara och teknik. Labbet kommer på så sätt att fungera som en inkubator. Det kommer också att fungera som en kreativ mötesplats.

Unikt studentlabb för mjukvaruutveckling invigs

Det nya labbet har kunnat byggas upp tack vare stöd från Ericsson i Karlskrona. I labbet kommer studenter, forskare och företagare att mötas och tillsammans konstruera, testa och designa och ny mjukvaruteknik. Tanken är även att grundskole- och gymnasieelever ska få tillgång till labbet under särskilda temadagar.

Vid invigningen kommer studenter att demonstrera vilka möjligheter som finns i det nya labbet. Dessutom blir det högtidlig invigning och tal av representanter från BTH och Ericsson.

Dag: Torsdag 21 november
Tid: Samling kl 10:50. Invigningen startar klockan 11:00
Plats: Samling i receptionen, hus A, BTH, Karlskrona

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>