Asteroidjakt på Cosmonova och skoj med Dino-Doris!
Hem EFTER PLUGGET Asteroidjakt på Cosmonova och skoj med Dino-Doris!

Asteroidjakt på Cosmonova och skoj med Dino-Doris!

Publicerat av: Redaktionen

Jullov på Naturhistoriska riksmuseet

Jullov för hela familjen firas med asteroidjakt på Cosmonova och massor av skoj med Dino-Doris – museets egen dinosauriefantast. Träffa henne både i Labbet på museet och hemma i soffan.

För den fotointresserade kommer en julklapp med bilder och berättelser som berör – se Afrikas vilda djur på nära håll och kliv in i naturskogen. God jul och god fortsättning!

Besök museet under jullovet
Museet har jullovsöppet den 25 december – 9 januari kl. 10-18 (stängt 23-24 december). Vi är måna om ett tryggt besök för alla – läs om våra aktuella besöksrestriktioner på nrm.se. Museet har fri entré.

Du kan även uppleva museet hemifrån på upplevmuseet.nrm.se. Välkommen!

Premiär 25 december! Följ med på asteroidjakt
Så nära du vill komma! Res med oss ut i rymden – till asteroiderna i vårt solsystem som har kraft att påverka vår värld. Asteroiderna har skapat månens kratrar och bidragit till att avsluta dinosauriernas tidsålder. De flesta tar sig aldrig till jorden, men hur ska vi hantera dem som gör det? Se magnifika bilder och storslagna scener. Asteroid Hunters på Cosmonova är en film om uppfinningsrikedom för att skydda vår planet.

Filmen rekommenderas från 8 år. För att besöka Cosmonova krävs ett vaccinationsbevis samt legitimation för alla över 18 år.

Häng med Dino-Doris på jullovet
Gillar du, eller kanske någon ung person i din närhet, dinosaurier? Då har ni hittat rätt! Under jullovet kan ni träffa museets egen dinosauriefantast – Dino-Doris!

  • Dinoshow med skapande i Labbet
    Dino-Doris visar och berättar om dinosaurier och fossil (15 min) sedan är det fritt fram att själv utforska. Se spännande fossil och skapa loss – gör vackra fossilavtryck i lera eller en egen dinosaurie. Pris 50 kr/person (även medföljande vuxen).Pass (75 minuter) dessa dagar:
    27/12, 28/12, 29/12, 2/1, 6/1, 8/1
  • Möt Dino-Doris online
    Följ med hemma från soffan när Dino-Doris spanar in dinosaurierna i utställningen Fossil och evolution. Hör henne berätta om Iguanodon med den vassa klon, den märkliga grodan Gerrothorax och om dinosaurieäggen som håller på att kläckas. På hennes sida finns också roliga aktiviteter som frågesport och en egen frågelåda för dig som vill veta ännu mer!

Träffa henne här: www.nrm.se/motdinodoris

Asteroidjakt på Cosmonova och skoj med Dino-Doris!Tips för den fotointresserade! Bilder och berättelser som berör
Digitala och fysiska upplevelser för dig som vill komma nära och lära dig mer. Hör om personliga möten med Afrikas djur och om livet i den svenska naturskogen. På museet kan du ta del av vår tillfälliga fotoutställning The Thin Line. På webben erbjuder vi två digitala utställningar där fotograferna berättar med egna ord: The Thin Line Online med konstfotograf Björn Persson och Skogens biologiska mångfald med skogsbiolog Sebastian Kirppu.

Välkommen in: www.nrm.se/bildersomberor

Våra storfilmer på Cosmonova
Inget jullov utan spännande filmer! På Cosmonova visar vi asteroidjakt, superhundar på uppdrag, havets dolda världar och en havssköldpaddas långa resa.

Aktuella filmer: Asteroid Hunters (premiär 25/12), Oceans – Our Blue Planet, Sköldpaddans resa och Superpower Dogs.

Välkommen till Cosmonova med vaccinationsbevis och legitimation. Biljetterna till Cosmonova kostar 80 kronor för barn och 130 kronor för vuxen. Köp dina biljetter på www.nrm.se .

Upplev våra permanenta utställningar

Museets utställningar är redo att utforskas! På museet finns 10 permanenta utställningar. Här kan du se dinosaurier, djur och växter från hela världen, fossil, mineral och meteoriter, följa människans evolution och mycket mer.

Samtliga utställningar:
Den mänskliga resan, Djuret människan, En souvenir för livet, Fossil och evolution, Livets mångfald, Polartrakterna, Uppdrag: KLIMAT, Expeditioner, Natur i Sverige och Skatter från jordens inre.

För att besöka museet behöver du en förbokad biljett, boka på: www.nrm.se

Tillfällig utställning: The Thin Line
Utställningen av konstfotografen Björn Persson är en tankeväckande betraktelse över en storslagen och vacker djurvärld som befinner sig i en tunn skiljelinje mellan överlevnad och utrotning. Utställningen visar konstfotografi av Afrikas vilda djur, vilka har funnits på vår planet i över 50 miljoner år och som nu hotas av människan och vår påverkan.

Utställningen visas till och med 12 juni 2022.

Besök museet hemifrån
Välkommen in och ta del av museet i en virtuell miljö, nästan som om du vore här. Du kan vandra runt bland merparten av utställningarna med hjälp av piltangenter, mus eller pekfingret. Zooma, scrolla, upptäck!

På vägen får du ta del av spännande berättelser om 10 utvalda föremål i museet. Upptäck nya föremål och historier i vårt digitala museum och bli inspirerad på din upptäcktsfärd.

Upplev museet hittar du här: upplevmuseet.nrm.se

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>