Hem NYHETER Nytt på Clio Online: Träffa världsledande forskare från Naturhistoriska riksmuseet!

Nytt på Clio Online: Träffa världsledande forskare från Naturhistoriska riksmuseet!

Publicerat av: Redaktionen

I samarbete med Naturhistoriska riksmuseet lanserar Bonnier Education ”Mogge möter” – helt nya filmer och aktiviteter, där kändisar från forskarvärlden intervjuas och engagerar eleverna.

Nu lanserar Bonnier Education tre nya filmer med tillhörande texter och aktiviteter till det digitala läromedlet Clio Online.

Filmserien heter M ogge möter . I den får du följa programledare Mogge Sseruwagi när han möter världsledande forskare på Naturhistoriska riksmuseet, som lär eleverna om dinosaurier, utrotningshotade djur och liv i extrema miljöer.

Med Mogge möter kan du som lärare ta Naturhistoriska riksmuseet in i klassrummet. Aktuell forskning från några av världens främsta forskare presenteras på ett avslappnat och elevnära sätt, och varje film avslutas med några öppna frågor. Det gör att eleverna kan bli delaktiga, då frågorna är till för att väcka tankar och engagemang. Lärarna kan sedan arbeta vidare i klassen utifrån elevernas svar.

Nytt på Clio Online: Träffa världsledande forskare från Naturhistoriska riksmuseet!

Alla filmer är förankrade till läroplanens centrala innehåll för biologi, och eleverna tränar på olika kunskapskrav i aktiviteterna som finns till filmerna.

– Eftersom vi har som målsättning att alltid vara aktuella och hålla hög nivå är det otroligt kul att samarbeta med Naturhistoriska riksmuseet med dessa filmer. De är ett spännande museum, samtidigt som de bedriver världsledande forskning, säger Elinor Ädling som är NO-redaktör på Bonnier Education.

Du hittar Mogge möter i Clio Biologi för mellan- och högstadiet. Samtliga filmer är knutna till aktiviteter inne i ämnesportalerna. Som vanligt finns hjälpmedel som typsnitt för dyslektiker och höguppläsningsfunktion, som stöttar eleverna i arbetet.

Förhoppningsvis får eleverna en massa spännande tankar att dela med sig av efter att ha sett filmerna, och vi hoppas att vi med filmerna kan inspirera dem till att bli framtida forskare, genom att visa hur roligt det är att arbeta som forskare.

Till aktiviteterna

Träffa Magnus Ivarsson som forskar om liv på extrema platser. Hans expertis har gjort att han får samarbeta med Nasa för att leta efter liv på planeten Mars.
Clio Biologi Mellanstadiet »

Träffa Vivi Vajda som är geolog och professor. Hon var med och bevisade att det var en asteroid som utplånade dinosaurierna.
Clio Biologi Mellanstadiet »
Clio Biologi Högstadiet »

Träffa Peter Hellström som forskar om havsörnar och andra utrotningshotade djur. Hans arbete har varit avgörande för havsörnens överlevnad.
Clio Biologi Mellanstadiet »
Clio Biologi Högstadiet »

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>