Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Nytt spel lär 2–6-åringar ta hand om djuren och miljön

Nytt spel lär 2–6-åringar ta hand om djuren och miljön

Publicerat av: Redaktionen

Apputvecklaren Papumba har tillsammans med djurskyddsorganisationen World Animal Protection, Apple och Google tagit fram ett spel för att lära barn ta hand om djuren och miljön.

Spelet ”Save Marine Life” vill öka barns medvetenhet om vikten av att skydda djuren, deras livsmiljöer och vår planet.

Nytt spel lär 2–6-åringar ta hand om djuren och miljön

Att lära ut goda miljövanor är lättast när barnen är små. Genom att bygga vidare på de positiva färdigheter som barnen redan lärt sig kan föräldrar och lärare få in en medvetenhet om hur våra vanor påverkar djuren och vår planet.

Att utveckla respekt för djur hjälper också barnen att utveckla vänlighet och medkänsla, som kan förbättra deras relationer.

Papumba är en välkänd apputvecklare för små barn med fokus på vetenskap, teknik, konst och färdigheter.

–      Verkligen glädjande att små barn får en positiv ingång till miljö och djur och kanske till och med goda vanor som kan följa med dem upp i åren, säger Julia Engqvist, kampanjsansvarig på World Animal Protection Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>