Hem NYHETER Elevrörelsen samlas i Växjö

Elevrörelsen samlas i Växjö

Publicerat av: Redaktionen

Prisutdelning och viktiga beslut står på agendan när Sveriges största ungdomsorganisation samlas till årsmöte på Linnéuniversitetet den 22:e till 24:e november.

I helgen arrangerar Sveriges Elevkårer sitt årsmöte på Växjö universitet.

Ett 80-tal elevkårer kommer att närvara från lika många gymnasieskolor i hela landet.

Elevrörelsen samlas i Växjö

– Det är stort att samla 200 personer som alla brinner för att skapa en roligare, tryggare och starkare skola.

Idag jobbar många av våra elevkårer i motvind, och trots att vi samlar över 120 000 elever i hela Sverige erkänns inte elevkår som den legitima formen för elevers organisering i skollagen.

Därför kommer vi under mötet bland annat fokusera på hur vi kan jobba vidare med den frågan, säger Ebba Kock, ordförande Sveriges Elevkårer.

På fredagens invigning medverkar Mimmi Rönnqvist, ordförande SACO studentråd, Hans Linde, ordförande RFSU, Matz Nilsson, ordförande Sveriges Skolledarförbund och Peter Örn, ordförande i kommittén Demokrati 100 år.

Under lördagskvällen anordnas Guldgemsgalan där priser delas ut till årets elevkår, årets teamwork och årets samhällsinsats. Alla medlemsorganisationer har uppmanats att skicka in sina nomineringar och vinnarna har utsetts av en jury bestående av bland andra utbildningsminister Anna Ekström och ordföranden för landets lärar- och skolledarfack.

Tid och plats

Årsmöte19 äger rum den 22 till 24 november på Linnéuniversitetet i Växjö, N-huset, P G Vejdes väg. Eventet pågår från fredag kl. 15.00 till söndag kl. 14.30.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>