Elevrörelsen samlas i Växjö

Prisutdelning och viktiga beslut står på agendan när Sveriges största ungdomsorganisation samlas till årsmöte på Linnéuniversitetet den 22:e till 24:e november.

Elevrörelsen samlas i Växjö 1I helgen arrangerar Sveriges Elevkårer sitt årsmöte på Växjö universitet. Ett 80-tal elevkårer kommer att närvara från lika många gymnasieskolor i hela landet.

– Det är stort att samla 200 personer som alla brinner för att skapa en roligare, tryggare och starkare skola. Idag jobbar många av våra elevkårer i motvind, och trots att vi samlar över 120 000 elever i hela Sverige erkänns inte elevkår som den legitima formen för elevers organisering i skollagen. Därför kommer vi under mötet bland annat fokusera på hur vi kan jobba vidare med den frågan, säger Ebba Kock, ordförande Sveriges Elevkårer.

På fredagens invigning medverkar Mimmi Rönnqvist, ordförande SACO studentråd, Hans Linde, ordförande RFSU, Matz Nilsson, ordförande Sveriges Skolledarförbund och Peter Örn, ordförande i kommittén Demokrati 100 år.

Under lördagskvällen anordnas Guldgemsgalan där priser delas ut till årets elevkår, årets teamwork och årets samhällsinsats. Alla medlemsorganisationer har uppmanats att skicka in sina nomineringar och vinnarna har utsetts av en jury bestående av bland andra utbildningsminister Anna Ekström och ordföranden för landets lärar- och skolledarfack.

Tid och plats

Årsmöte19 äger rum den 22 till 24 november på Linnéuniversitetet i Växjö, N-huset, P G Vejdes väg. Eventet pågår från fredag kl. 15.00 till söndag kl. 14.30.