Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Såhär blir studentfirandet för Gymnasium Skövde 2020

Såhär blir studentfirandet för Gymnasium Skövde 2020

Publicerat av: Redaktionen

Studenten närmar sig och Gymnasium Skövde behöver på grund av coronapandemin förhålla sig till helt andra förutsättningar än vanligt när det kommer till årets studentfirande.

Men firande, det blir det, om än i en kortare och mer utspridd variant!

– Vi ställer inte in studenten, vi ställer om och genomför en annorlunda student. Vi har haft en god dialog med studentkommittéerna och är glada över att tillsammans ha kommit fram till en lösning för studentfirandet, säger Bengt Stenhammar, avdelningschef Gymnasium Skövde.

Utspring klassvis 12 juni

Såhär blir studentfirandet för Gymnasium Skövde 2020

Studentfirandet i Skövde sker fredag den 12 juni. Firandet fördelas på flera olika platser och klockslag under denna dag. Det blir en kort samling klassvis som avslutas med att studenterna springer ut med påtagen studentmössa för att tas emot av sin familj/närmast anhöriga i en personbil på angiven plats.

För att klara av logistiken och minimera risken för smittspridning tillåts max en personbil per student. För gymnasiesärskolans individuella program gäller utspring från hus 4 på Kavelbro. Där tas studenterna emot på skolgården av högst två anhöriga per student.

Gymnasium Skövde vill att föräldrar/närmast anhöriga skjutsar sin student till den anvisade platsen vid det angivna klockslaget för avslutningsceremonin. Personbil och mötande person får endast befinna sig på parkeringen under den angivna tiden för klassens avslutning. Efter avslutningen tar sig studenterna direkt till sin bil med anhöriga, i syfte att förhindra folksamlingar i centrala Skövde.

– Vi hoppas på en härlig studentdag för alla studenter och deras familjer. Vi utgår från att alla visar respekt för myndigheternas riktlinjer om att hålla avstånd till andra så att vi får ett tryggt och säkert studentfirande och att inga folksamlingar uppstår, säger Bengt Stenhammar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>