Högskolan i Skövde gör om stora föreläsningar till distansundervisning
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Högskolan i Skövde gör nu om stora föreläsningar till distansundervisning

Högskolan i Skövde gör nu om stora föreläsningar till distansundervisning

Publicerat av: Redaktionen

Föreläsningar för fler än 50 personer ska hållas som distansundervisning, det beslutet har Högskolan i Skövde fattat.

Högskolan hoppas på det här sättet bidra till att minska spridningen av covid-19 i samhället

Den 17 januari börjar vårterminen på Högskolan i Skövde. Men på grund av den förvärrade covid-19-situationen har Högskolan valt att sätta en gräns för hur många människor som får samlas samtidigt vid en föreläsning på campus.

Högskolan i Skövde gör om stora föreläsningar till distansundervisning

Lars Nikalsson, rektor på Högskolan i Skövde

– Folkhälsomyndighetens rekommendationer till universitet och högskolor är att undervisningen i största möjliga mån ska bedrivas på  campus. Men vi kan använda undervisning delvis på distans som ett verktyg för att skapa mer avstånd mellan människor i våra lokaler. Efter samråd med smittskyddsläkaren har vi beslutat att använda det här verktyget under en period. På det sättet vill vi bidra till att minska risken för smittspridning på campus och i samhället, säger Högskolans rektor Lars Niklasson.

Det Högskolan nu gör är en tillfällig åtgärd. Så fort det är möjligt kommer Högskolan att ta bort kravet på att stora föreläsningar ska hållas på distans.

– Vi ska inte använda oss av den här åtgärden längre tid än vi måste. Därför gäller beslutet i nuläget bara fram till den 20 februari, avslutar Lars Niklasson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>