Hem Efter plugget Unit4 först med att leverera komplett studentadministration för högre lärosäten

Unit4 först med att leverera komplett studentadministration för högre lärosäten

Publicerat av: Redaktionen

Unit4 meddelar idag att de numera är det enda företag som levererar en molnlösning som kan hantera en komplett administration för stora högre lärosäten med många institutioner och en komplex studentadministration.

Unit4 har framgångsrikt implementerat företagsapplikationer till över 1000 högskolor och universitet världen över.

Några av dessa kunder är the Singapore Institute of Management, Bristol Universitet, HEC Paris, Liverpool Universitet, American University of Paris, Nottingham Universitet, Robert Morris University, York Universitet, Baylor College of Medicine, Queen Mary University of London och Kings College London.

unit4web-banner-ta-dennaUnit4s lösning för studentadministration, Unit4 Student Management, har blivit företagets snabbast säljande affärssystem för högre undervisning under företagets 35 år långa historia. Det beror framför allt på att det är marknadens allra första molnlösning för studentinformation (Student Information System) med komplett administration för universitetsinstitutioner.

Unit4 har nu lagt till större möjligheter att integrera systemet med andra applikationer genom ett nytt gränssnitt (API) och även lagt till en funktion som gör att man kan köra flera oberoende konfigurationer av systemet från en instans.

Ett tidigt exempel på Unit4s framgång med Student Management är Aberdeen universitet. Det anrika universitetet, som rankas som ett av världens främsta högre lärosäten, ska inom kort implementera Unit4 Student Management på Microsofts molnplattform Azure till över 16 000 studenter och anställda. Universitetet förväntar sig att lösningen kommer att stimulera tillväxten av nya studenter, se till att färre studenter väljer att lämna universitetet i förtid och effektivisera studentadministrationen.

Rapport visar att Unit4 levererar den mest kompletta molnlösningen för studenthanteringEn ny rapport från Eduventures beskriver Unit4s lösning som “den första molnlösningen för studenthantering som levererade 100 procent av de kärnfunktioner som behövs för universitetsinstitutioner” och att det är en av de få leverantörerna som idag kan leverera denna omfattande funktionalitet i molnet.

Vidare står det i rapporten om Unit4s lösning att “dess förmåga att koppla CRM-liknande arbetsflöden till icke-traditionella studenter, som tar informationen från analyser och prediktiva verktyg, är ojämförlig med alla de plattformar vi undersökt för denna rapport… Unit4s partnerskap med Microsofts molntjänst Azure gör att Unit4 Student Management är skalbar för institutioner av alla storlekar och transaktionsvolymer, inklusive stora nätbaserade program.”

Nya funktioner i heltäckande studentadministration för stora komplexa lärosäten
Unit4 lägger innovationen i händerna på studenter, fakulteter och campusadministratörer. Institutioner kan dra nytta av den smarta teknik som finns i Microsoft Azures PaaS-plattform, inklusive prediktiv analys, maskininlärning, analys av händelseströmmar och komplex händelsehantering, samt integrationer med Microsoft Office 365.

Mjukvaran blir självkörande genom att ge intelligenta förslag baserat på användarmönster. Användare får hjälp med att ta bättre beslut och får även hjälp med att utföra uppgifter som kan automatiseras efter användarens godkännande. Unit4 Student Management är det enda moderna systemet för studentadministration som gör det möjligt att utföra uppgifter på ett tryggt sätt, med spridning över ett helt campus, via ett innovativt gränssnitt.

Den internationella framgången som Unit4 Student Management har rönt på sistone har lett till att Unit4 har gjort systemet tillgängligt för större och ännu mer komplexa institutioner via ett nytt och enkelt sätt att bygga ut systemet. Möjligheten att bygga ut systemet gör det möjligt för kunder att köra flera oberoende konfigurationer av produkten i en enda instans av mjukvaran.

Oavsett om man vill köra separata konfigurationer för individuella skolor/utbildningar i systemet eller för individuella campus i ett system av många campus, så gör man detta från ett och samma ställe i mjukvaran, inklusive en uppradning av kapaciteter för samtliga campus.

Några nya funktioner är API-integration, möjlighet till integration med befintlig lärplattform och förbättringar inom registrering, anpassning till särskilda villkor och CRM-system för att hantera kommunikation på organisationsnivå. En annan unik egenskap är att institutioner kan hantera de flesta CRM-relaterade uppgifter, examenshantering och studentrelaterade tjänster från Unit4s system utan några tilläggsprodukter eller integrationer.

Tack vare detta smidiga arbetsflöde kan man i de flesta fall undvika komplicerade anpassningar helt och hållet, då man migrerar från gamla plattformar.

Innovationsuppvisning på EDUCAUSE 2016
Unit4 satsar stort på innovation inom teknik för högre studier. Unit4 kommer (i monter 1311) att visa upp en ny chatbot för högre studier under en årlig konferens arrangerad av organisationen för IT-teknik inom högre studier, EDUCAUSE, i Anaheim, Kalifornien, i USA, den 26 till 27 oktober.

Chatboten har utvecklats för Unit4 Student Management på Azure-plattformen och är marknadens första chatbot för studenter. Med hjälp av Microsofts botteknik och maskinlärningsprogramvara, Microsoft Cognitive Services, kan den förändra studie- eller universitetsupplevelsen för studenter och hjälpa institutioner att bättre stötta sina studenter. Innovation inom botteknik är något Unit4 kommer att fokusera på starkt under kommande år.

Kommentarer på nyheten

– Unit4 Student Management kommer att leverera en tjänst som kommer hjälpa universitetet att stå ut från andra lärosäten, säger professor Peter McGeorge, Vice Principal for Learning and Teaching på Aberdeen universitet. Denna nya teknik kommer att frigöra potential och göra det möjligt för inskrivna studenter att interagera med personlig och konstant uppdaterad information oavsett var i världen de befinner sig.

Studenternas kontakt med universitetet kommer att likna den typ av användarvänliga digitala kommunikation de använder utanför universitetet, då de kommunicerar via sociala media eller i samband med exempelvis e-handel.

– Nya informationskällor och digital teknik erbjuder nya möjligheter för institutioner att få bättre insyn, förbättra processer och leverera unika och differentierade tjänster, säger Jami Morshed, Vice President, Global Higher Education på Unit4.

Vårt system för studentadministration är det enda på marknaden som verkligen anammar den tekniska utvecklingen och ger institutioner en helt ny upplevelse med möjligheter som tidigare aldrig funnits.

Institutioner av alla storlekar kan gynnas av utvecklingsmöjligheterna denna teknik erbjuder för att förbättra lärandemål, tillgänglighet och till och med minska institutionernas overheadkostnader.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>