Nu öppnar allaktivitetshuset på Munkhätteskolan
Hem EFTER PLUGGET Allaktivitetshuset öppnar nu på Munkhätteskolan

Allaktivitetshuset öppnar nu på Munkhätteskolan

Publicerat av: Redaktionen

Allaktivitetshuset Munkhätte, Malmös fjärde i ordningen, rullar igång sin verksamhet.

I samband med skolstarten får elever på Munkhätteskolan och barn och vuxna som bor i områdena Agustenborg och Almhög och mötesplats med kostnadsfria aktiviteter på eftermiddagar, kvällar och helger.

I Malmö finns nu fyra allaktivitetshus med gratis aktiviteter för barn, unga och vuxna. På allaktivitetshuset får de som bor i områdena komma och ta del av givande och kostnadsfria aktiviteter – varje dag. Det första allaktivitetshuset öppnade på Lindängeskolan 2011 och finns i dag på Lindängeskolan, Hermodsdalsskolan, Apelgårdsskolan och Munkhätteskolan. Verksamheten grundar sig på Malmöbors behov och önskemål och arbetet sker i nära dialog med boende i områden. Stor vikt läggs vid människors möjligheter till inflytande och delaktighet.

Nu öppnar allaktivitetshuset på Munkhätteskolan

Allaktivitetshuset Munkhätte blir Malmös fjärde allaktivitetshus.

– Vi vet att det betyder mycket för barn, unga och vuxna att få en meningsfull fritid och att allt är gratis, säger Malmö stads kulturdirektör Pernilla Conde Hellman. Verksamheten ska vara levande och kunna utvecklas och förändras. Allaktivitetshusen samarbetar med många olika föreningar och organisationer, inte minst de boende i områdena är viktiga samarbetspartners. Det är deras behov som styr verksamheten.

Allaktivitetshuset är uppskattat och välbesökt, och bidrar till en meningsfull fritid för framför allt barn och unga.

De spelar en viktig roll för att jämna ut skillnaden i livsvillkor. Tidigare erfarenheter från allaktivitetshusen visar att flickor och pojkar får ett mer jämställt deltagande i fritidsaktiviteter och ökad trygghet i skolan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>