Hem Efter plugget Skandinaviens största mötesplats för lärare kommer till Malmömässan den 1-2 november

Skandinaviens största mötesplats för lärare kommer till Malmömässan den 1-2 november

Publicerat av: Redaktionen

SETT SYD är en kombinerad konferens och mässa med närmare 90 talare på plats och ett 90-tal deltagande företag i utställningen.

Konferensinnehållet omfattar grundskola, gymnasieskola, förskola, fritidshem och specialpedagogik.

Årets Konferensteman för SETT SYD, som genomsyrar hela konferensinnehållet i år är; Lärprocesser för måluppfyllelse, Pedagogisk mångfald, Språket – språngbräda eller barriär. SETT SYD arrangeras för andra året i rad den 1-2 november på Malmömässan.

Några av konferensens många höjdpunkter:

 • Skandinaviens största mötesplats för lärare kommer till Malmömässan den 1-2 novemberFramtid, omvärld och den digitala revolutionen
  Andreas Ekström, kulturjournalist på Sydsvenskan
  En hisnande föreläsning med Andreas Ekström som kommer att prata om den digitala revolutionen. Hans perspektiv är samhället och människorna i det.
 • Hur blir det med framtidens kultur, samhälle, ekonomi och de samhällsförändrande fenomen som kommer beröra såväl det offentliga som våra privatliv?
 • Lika barn leka bäst, men olika barn hittar på de bästa lekarna
  Milad Mohammadi, föreläsare och social entreprenör
  Milad Mohammadi är en av nordens främsta föreläsare inom mångfald, integration och ledarskapsfrågor.
 • Han har blivit utnämnd till allt från Årets talare, Årets inspiratör, en av Sveriges superkommunikatörer och supertalanger. 22 år gammal blev han Sveriges yngsta jurist och statsvetare. Hösten 2016 startar han högstadieskolan Järvaskolan i Kista.
 • Stå upp för varje barns rätt till sitt eget sätt
  Linda Linder, Förskollärare, lärare, föreläsare, författare
  I förskolan finns många starkt levande normer om hur barn får lov att vara och agera. Ofta pratar vi om att olikheter är värdefulla men innebära det i den dagliga verksamheten.
 • Nätmobbing, närhat och nätkärlek
  Elza Dunkels, forskare och lärarutbildare, Umeå Universitet
  I föreläsningen Nätmobbning, näthat och nätkärlek ger Elza korta nedslag i forskningsläget kring nätmobbning och belyser vilka skillnader och likheter som finns mellan mobbning som äger rum på och utanför nätet. Hon resonerar kring hur fenomen som näthat och nätkärlek kan uppstå och hur nätet påverkar vår kommunikation.Se hela konferensprogrammet här


Inspireras på mässgolvet

I hjärtat av utställningen ligger SETT Date – en mötesplats för diskussion och inspiration. Här äger tex ett Eduhack rum med möjlighet att delta. Flera skolpoddar sänder direkt, Förskolepodden, Anna och Philips lärarpodcast med flera. I utställningen möts över 90 utställare med produkter och tjänster kopplade till det innovativa och digitala lärandet.

Invigning
SETTSYD invigs den 1 nov 9.30 av Behrang Miri och våra kommunpartners; Landskrona stad, Malmö stad och Simrishamn samt vår samarbetspartner Lärarförbundet.

Tid och plats
Malmömässan, Hyllie
1 november: 9.00-16.30
2 november: 9.00-16.30

SETT SYD arrangeras av Easyfairs och RAU i samarbete med Lärarförbundet. Årets kommunpartners är Malmö Stad, Landskrona stad och Simrishamn.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>