Utforskning av Systemisk Terapi: Ett Nytt Hopp för Ungdomar med Psykiska Utmaningar
Hem HÄLSA Utforskning av Systemisk Terapi: Nytt Hopp för Ungdomar med Psykiska Utmaningar

Utforskning av Systemisk Terapi: Nytt Hopp för Ungdomar med Psykiska Utmaningar

Publicerat av: Redaktionen

I en studie publicerad i BMC Psychiatry av David Henry Seidel och kollegor, utforskades effekterna av systemisk terapi (ST) i jämförelse med kognitiv beteendeterapi (KBT) för barn och ungdomar med psykiska störningar.

Med en deltagargrupp på 2079 personer i åldrarna 10 till 19 år, visade resultatet att ST, antingen ensamt eller som ett tillägg till KBT, hade positiva effekter för vissa tillstånd som psykiska och beteendestörningar från användning av psykoaktiva substanser och tvångssyndrom.

Utforskning av Systemisk Terapi: Ett Nytt Hopp för Ungdomar med Psykiska Utmaningar

Utforskning av Systemisk Terapi: Ett Nytt Hopp för Ungdomar med Psykiska Utmaningar Pixabay CC0

För ätstörningar och hyperkinetiska störningar fanns ingen tydlig nytta eller skada, medan affektiva störningar visade sig ha negativa utfall med ST.

Trots lovande resultat för vissa störningar pekar studien på behovet av ytterligare forskning, givet dess begränsningar som hög risk för bias och brist på data för flera störningskategorier.

Källa: https://bmcpsychiatry.biomedce…

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>