Framtidens fordonstekniska utbildning
Hem UTBILDNING Framtidens fordonstekniska utbildning

Framtidens fordonstekniska utbildning

Publicerat av: Redaktionen

Motorbranschcollege håller nätverksträff på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping under två dagar i mars för att utforska och utveckla den gymnasiala fordonsutbildningen.

Deltagarna är lärare och rektorer från 22 stycken gymnasieskolor från hela landet, som samtliga är certifierade Motorbranschcollege.

Träffen kommer att innehålla workshops om teknikutveckling, jämställdhet och mångfald i motorbranschen, samt AI för lärare.

Vårt huvudmål med dessa workshops är att förbättra och utveckla fordonsutbildningen, både vad gäller teknik och sociala aspekter. Teknikutvecklingen i fordonsbranschen går rasande snabbt, vilket vi ser blir en utmaning för skolan. Här behöver skolledare och lärare tillsammans hitta rätt väg att gå, för att kunna förbereda eleverna och möta branschens behov, berättar Jonas Hehrne, verksamhetsledare på Motorbranschcollege.

Framtidens fordonstekniska utbildning

Lärare och elev på ett certifierat Motorbranschcollege

Förutom att vi vill att skolorna ska vara uppdaterade med relevant teknik är Jämställdhets- och mångfaldsfrågan, att bemöta alla människor med respekt, något som ska vara en tydlig linje hos våra skolor. Vill vi se att de är inkluderande och jobbar aktivt med bemötande, säger Jonas Hehrne.

Under träffen kommer deltagarna också att få möjlighet att träffa den lokala MBC-gruppen, delta i en middag med prisutdelning till bästa MBC-skola, och lyssna på en panel med representanter från Swecon Anläggningsmaskiner, Car-O-Liner, Kia Sweden, Zeppelin Sverige och Mobility Sweden.

MBC Nätverksträff är en fantastisk möjlighet för deltagarna att mingla, nätverka och skapa förutsättningar för samverkan. Här får vi möjlighet att belysa själva kärnan och styrkan med Motorbranschcollege, nämligen samarbete mellan skolan och branschen. Det är när branschen får en inblick i vilka förutsättningar elever och lärare har i sin vardag, och skolan får ta del av hur branschen fungerar och vad eleverna möter när de kommer ut på företagen som det går att hitta en gemensam väg för utveckling.

Vi ser fram emot att välkomna alla deltagare och bidra till utvecklingen av motorbranschen, avslutar Jonas Hehrne.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>