Hem NYHETER Yrkesarena och hjälp till smarta yrkesval under på årets Nolia Karriär i Umeå

Yrkesarena och hjälp till smarta yrkesval under på årets Nolia Karriär i Umeå

Publicerat av: Redaktionen

Under torsdagen genomförs årets Nolia Karriär i Umeå. Yrkesarenan, en av årets nyheter, samlar mätning med AR, räddningstjänst, polis och spelutveckling.

Dessutom kommer studievalsexperten Ingmar Andersson för att inspirationsföreläsa under mässan.

– Här ges gymnasieungdomar, yrkesväljare och arbetssökande chansen att ta del av vad som kan bli deras framtid, säger Monica Pettersson, projektledare för Nolia Karriär.

Nolia Karriär inledde sin turné till fyra orter i Norrland med premiär i Luleå tisdag 11 februari. Nu är det Umeås tur. Alla mässor håller öppet 9-15 och har fritt inträde.

– Vi har en fantastisk samling privata företag, offentliga aktörer, utbildningsanordnare, myndigheter och organisationer, säger Monica Pettersson, projektledare för Nolia Karriär.

Yrkesarena och hjälp till smarta yrkesval under på årets Nolia Karriär i UmeåUnder Nolia Karriär i Umeå kommer Ingmar Andersson att inspirationsföreläsa. Han är en av landets mest erfarna studie- och yrkesvägledare, föreläsare och författare.

Han pratar om att hitta sin grej.

– Bara i Sverige finns 17 000 olika utbildningar. Med 30 års erfarenhet som studie- och yrkesvägledare vill jag ge dig massor av inspiration för att få ordning på dina tankar. Sätt dig ner och lyssna, du kommer inte att bli besviken, säger Ingmar Andersson.

Han håller fyra föreläsningar under två rubriker: ”Använd hela din kropp för att välja rätt” och ”Hitta din egen väg i det supersvåra valet”.

Dessutom kommer han att medverka på den lilla scenen i yrkesarenan, som är en av nyheterna för i år. Dit kommer ARf-företaget Arboreal, Umeå Räddningstjänst, Polisen och spelföretaget Zordix som alla kommer att svara på frågor om sina yrken och de val som tar dem till deras bransch.

Det blir också frågor och samtal om detta på scenen i yrkesarenan.

Dessutom hålls en rad miniseminarer att ta del av.

– Det blir seminarier kring en mängd intressanta ämnen som att göra smarta yrkesval, arbeta och plugga utomlands men också hur det är att studera på några av landets universitet, säger Monica Pettersson som skickar med en uppmaning till besökarna.

– Gör besöket till en möjlighet att ta del av en mänga information under en dag. Det kan kännas överväldigande, men är också ett tillfälle du inte få så många gånger, så ta chansen, avslutar hon.

Plats, Umeå: Nolia, Signalvägen 3
Datum: torsdag 13 februari
Öppettider: 9-15

Plats, Östersund: Frösö Park
Datum: tisdag 18 februari
Öppettider: 9-15

Plats, Sundsvall: Sporthallen, Universitetsallén 11
Datum: torsdag 20 februari
Öppettider: 9-15

Mötesplatsen för rekrytering och karriär har i år arrangerats i 25 år. Genom åren har över 200 000 personer besökt mässan. På Nolia Karriär kan man möta utbildningar inom alla nivåer. Här finns högskolor och universitet, internationella utbildningar och yrkesutbildningar men också till exempel folkhögskolor. I år hålls Nolia Karriär på fyra orter 2020: Luleå 11 februari, Umeå 13 februari, Östersund 18 februari och Sundsvall 20 februari.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>