Nackademin får bedriva rekordmånga yrkeshögskoleutbildningar
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Nackademin får nu bedriva rekordmånga yrkeshögskoleutbildningar

Nackademin får nu bedriva rekordmånga yrkeshögskoleutbildningar

Publicerat av: Redaktionen

Igår offentliggjordes det efterlängtade tilldelningsbeslutet från Myndigheten från yrkeshögskolan.

Fler än hälften av de utbildningar som Nackademin fick beviljade utgörs av IT-utbildningar.

Nackademin får bedriva rekordmånga yrkeshögskoleutbildningar

Foto: Carina Gran

Bland dessa finns de tre nya utbildningarna Data Engineer, Phytonutvecklare inom AI samt Programutvecklare Java på distans. Det är yrkesroller inom IT där man ser störst efterfrågan på kompetens. Dessutom uppgår nu antalet sammanlagda utbildningar till 35 st, vilket är en rekordsiffra för Nackademin.

Yrkeshögskolan har sett en stark uppåtgående trend de senaste åren, inte minst under pandemin då många har valt att skola om sig.

Som ett resultat av detta har konkurrensen varit hård bland ansökningar av både nya och pågående utbildningar. Myndigheten för yrkeshögskolan har därför prioriterat digitalisering inom området data/IT, där behovet på arbetsmarknaden är störst.

Av samtliga planerade utbildningsstarter har Nackademin tilldelats start av 11 utbildningar inför hösten 2022.Det innebär en total beviljandegrad på hela 65% och att antalet sammanlagda utbildningar nu uppgår till 35 st.

– Vi tackar för det fortsatta förtroendet att få bedriva en utbildningsform som så framgångsrikt kompetensförsörjer Sverige. Vi är väldigt glada och stolta över att nu få erbjuda blivande studenter ett större utbud av kvalitativa yrkeshögskoleutbildningar som leder till jobb, säger Astrid Westfeldt Corneman, VD på Nackademin.

Fler än hälften av Nackademins beviljade utbildningar är inom området IT/data. Utöver de omansökningar som får fortsätta att bedrivas utökas utbudet med de tre nya IT-utbildningarna Data Engineer, Phytonutvecklare inom AI samt Programutvecklare Java på distans. Det är yrkesroller inom IT där man ser störst efterfrågan på kompetens under 3-5 års sikt enligt IT&Telkomföretagen.

Inom samhällsbyggnad och byggteknik fick Nackademin samtliga fyra ansökningar beviljade, varav två av dessa är de helt nya distansutbildningarna Platschef och Byggnadsingenjör digitalt byggande.

Med de nya beviljandena kommer Nackademin att erbjuda fler än 1300 utbildningsplatser vid starten i höst.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>