En ny satsning ska hjälpa unga Trollhättebor att förverkliga produktidéer
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING En ny satsning ska hjälpa unga Trollhättebor att förverkliga produktidéer

En ny satsning ska hjälpa unga Trollhättebor att förverkliga produktidéer

Publicerat av: Redaktionen

Under oktober pågår en ny satsning där unga Trollhättebor kan ansöka om ett entreprenörspaket för att få kostnadsfri hjälp att konstruera och 3D-printa sina produktidéer.

Bakom satsningen står Trollhättans stad, Innovatum Science Park, Ung Företagsamhet Fyrbodal och Drivhuset vid Högskolan Väst.

— Syftet med satsningen är att få fler unga Trollhättebor att förverkliga sina affärsidéer och inspirera dem till entreprenörskap. Vi vet att det finns många bra idéer både bland UF-elever och studenter på högskolan. Genom det här samverkansprojektet hoppas vi att kunna nå ut till så många som möjligt av dem, säger Peter Eriksson, Kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan.

Tio team får ta del av paketet
Ansökan stänger den 29 oktober och riktar sig till Trollhättebor upp till 35 år. Totalt kommer upp till tio personer eller team få ta del av paketet. Teamen kommer att få hjälp av professionella CAD-konstruktörer för att ta fram ritningar av sina produkter. När ritningar är på plats får de hjälp att 3D-printa sina prototyper i Innovatum Science Parks Makerspace.

— Att kunna 3D-printa en modell av sin idé är outstanding när det kommer till produktutveckling. Det hjälper dig att testa om din idé fungerar som du tänkt dig och vilka förändringar du eventuellt bör göra. Det underlättar också otroligt mycket i säljarbetet när du har en produkt att visa upp, säger Eivind Vogel-Rödin, chef på Innovatum Science Parks startupverksamhet.

Hoppas att Årets unga företagare kan inspirera fler
För att ge teamen en extra skjuts kommer de under två månader även att få tillgång till Innovatum Science Parks lokaler där de får chans att träffa andra entreprenörer och 3D-printa på egen hand.

En ny satsning ska hjälpa unga Trollhättebor att förverkliga produktidéer

Från vänster: Peter Eriksson (Kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan), Nora Kärnestedt (Ung Företagsamhet Fyrbodal), Helena Kortered (Trollhättans stad), Maja Fröjelin (Drivhuset vid Högskolan Väst) och Eivind Vogel-Rödin (Innovatum Science Park).

En person som till vardags rör sig här är Trollhättebon Svante Olsson som nyligen fick utmärkelsen Årets unga företagare i både Trollhättan och Västra Götaland 2023. Svante har utvecklat sina produkter med hjälp av 3D-printers och med stöd från både Innovatum Science Park och Almi Väst i Trollhättan.

— Svante har kommit på enkla, geniala produkter som förenklar elektrikers vardag. Han har 3D-printat alla sina idéer här i Trollhättan och nu säljer de i miljontals ex runtom i landet, avslutar Eivind.

Viktiga datum

  • 29 oktober – Ansökan stänger
  • 15 november – Kick-off där vinnarna får träffa varandra

Mer info om satsningen finns här: www.innovatumsciencepark.se/startup/ungentreprenor

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>