Robotar, kod och 3D i fokus på Kids Hack Day – Hello World och Toca Boca främjar techintresset hos unga
Hem TEKNIK Robotar, kod och 3D i fokus på Kids Hack Day – Hello World och Toca Boca

Robotar, kod och 3D i fokus på Kids Hack Day – Hello World och Toca Boca

Publicerat av: Redaktionen

Fler barn – oavsett bakgrund – ska få möjlighet att lära sig koda, bygga robotar, skapa renderingar och använda 3D-skrivare.

Det var målet när den ideella organisationen Hello World tillsammans med svenska spelstudion Toca Boca bjöd in till Kids Hack Day den 18:e november, i samband med den internationella barndagen.

I samarbete med Rinkeby Folkets Hus, Folk Lab Hallunda och Fryshuset-nätverket “Barn till ensamma mammor” anordnades en dag fullspäckad med aktiviteter, lekar och tävlingar på Toca Boca Campus i Hammarby sjöstad.

Under året har den ideella organisationen Hello World, i samarbete med den svenska spelstudion Toca Boca, arrangerat ett brett spektrum av aktiviteter kopplade till STEM för barn och ungdomar i Stockholm. Frivilliga från Toca Boca och Hello World samt studenter från KTH, LTH och Chalmers har undervisat i ämnen som programmering och Dataspelsutveckling med målet att väcka intresse för tech, programmering och kodning hos morgondagens tech-talanger – oavsett bakgrund och förutsättningar.

Robotar, kod och 3D i fokus på Kids Hack Day – Hello World och Toca Boca främjar techintresset hos unga

Kids Hack Day på Toca Boca Campus.

– Vårt mål har sedan vi grundades varit att ge barn och unga möjlighet att både upptäcka och fördjupa sig inom STEM, inte minst för att rusta dem med verktygen att förverkliga sina idéer och uttrycka sig själva genom digital teknologi. Att dessutom få göra det ihop med Toca Boca, en av världens främsta spelstudios, inte minst när det kommer till att främja kreativitet hos barn, känns både stort och viktigt, säger Maria Arneng , Generalsekreterare på Hello World.Årets största aktivitet var dock Kids Hack Day som inträffade den 18:e november, i samband med internationella barndagen.

En heldag fylld med lek, digital kreativitet och framför allt, en lärorik upplevelse för både barn och deras föräldrar. För att engagera barn och ungdomar som vanligtvis är underrepresenterade inom både STEM och spelutveckling, hade Hello World och Toca Boca även valt att inleda ett samarbete med Rinkeby Folkets Hus och nätverket ”Barn till ensamma mammor” från Fryshuset.

– Likt Hello World är vi ständigt måna om att ge alla barn chansen att förverkliga sin kreativitet. Samarbetet speglar vårt åtagande att använda lek som ett medel för att främja framtida programmerare och innovatörer. Genom att bistå med resurser och möjligheter för barn och ungdomar att engagera sig med teknik hoppas vi att inspirera dem att utforska sina talanger och bidra till en mångfaldig och inkluderande framtid inom STEM, säger Emil Ovemar, studiochef och grundare av Toca Boca.

Kids Hack Day ägde rum i Toca Bocas lokaler – Toca Boca Campus – i Hammarby sjöstad. Väl på plats fick barnen möjlighet att utforska programmering, koda och bygga robotar, skapa renderingar, lära sig om 3D-skrivare, prova på laserskärning och dessutom delta i Toca Bocas spelutvecklingsprocesser, allt tillsammans med sina föräldrar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>