Hem APPAR Hjälp ditt barn att upptäcka att det är kul att räkna!

Hjälp ditt barn att upptäcka att det är kul att räkna!

Publicerat av: Redaktionen

Förlaget edimia står bakom det digitala läromedlet Upptäck Mera Matte som används på många skolor i Sverige.

Nu släpper förlaget en app, som ska motivera och hjälpa barn att bli duktiga på huvudräkning. Appen heter MatteMonster och finns inledningsvis för addition och subtraktion.

Hjälp ditt barn att upptäcka att det är kul att räkna!

MatteMonster är en app som motiverar och hjälper barn att bli duktiga på huvudräkning. (Bild av Sida Yin, grafisk designer.)

Den passar för barn i åldern 5 och uppåt. Utifrån olika talområden från 0 till 10 000 kan barnen i variationsrika och roliga spel träna på att räkna.

Dessutom finns pedagogiska förklaringar och interaktiva verktyg till hjälp när man inte förstår.

”Vi på edimia vill att alla barn ska få en chans att förstå matte och upptäcka hur roligt det är!”, säger en av skaparna, Eva Johansson

MatteMonster har två lägen, ett där man övar och lär sig strategier och ett, ”Mata monstret” där man tränar och testar om man kan. För att bli bra på att räkna, krävs att man övar! Därför finns det flera olika spel där barnen tränar på samma moment. Roliga belöningar håller motivationen uppe. Exempelvis finns en spännande avatar som barnen själva kan designa med hjälp av lekfulla kläder, frisyrer och masker.

”Vi har sett hur våra digitala läromedel kan hjälpa till att öka barnens förståelse för matematik. Nu vill vi även inspirera barnen att förstå och träna på matte hemma.”, säger edimias VD, Björn Fränfors.

MatteMonster har testats i flera skolklasser och barnen älskar det. De vill inte sluta räkna.

”Vår förhoppning är MatteMonster ska få fler barn att förstå och upptäcka att matte är kul!”, avslutar Björn Frändfors.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>