Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Topp 15: Hetaste kompetenserna för lärare

Topp 15: Hetaste kompetenserna för lärare

Publicerat av: Redaktionen

Hur ska en bra lärare vara?

utbildning.se har granskat 4 000 aktuella jobbannonser för att kartlägga vilka kompetenser och personliga egenskaper som just nu är de mest efterfrågade vid rekrytering av lärare.

Att vara engagerad och ha förmågan att sprida detta engagemang vidare till sina elever är en efterfrågad egenskap. Även god samarbetsförmåga och hög flexibilitet står högt i kurs hos arbetsgivarna inom skolvärlden idag.

Sammanlagt granskades 3 945 aktuella annonser för lärarjobb. Annonserna gällde jobb för grundskollärare årskurs 1–9 samt gymnasielärare. Jobben fanns över hela landet, både inom privat och offentlig sektor.

Topp 15: Hetaste kompetenserna för lärare1. Engagerad
2. Samarbetsförmåga
3. Flexibel
4. Kreativ
5. Tydlig ledare
6. Stabil
7. Kommunikativ
8. Förmåga att motivera
9. Lösningsfokuserad, nyfiken
10. Positivt förhållningssätt
11. Språkutvecklande arbetssätt
12. Initiativrik, självständig
13. Digital kompetens
14. Ansvarsfull, prestigelös
15. Bra på att skapa relationer

HETA KOMPETENSER 2017
Denna granskning är en del av en större undersökning av aktuella jobbannonser som utbildning.se gör varje år, där vi kartlägger vilka kompetenser som just nu är de mest efterfrågade för en rad vanliga yrkesroller. Vi har tidigare i år kartlagt de hetaste kompetenserna för förskollärare och chefer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>