Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA ​Hakkas skola prisas av Skolverket

​Hakkas skola prisas av Skolverket

Publicerat av: Redaktionen

Hakkas skola är vinnare av Europeiska kvalitetsutmärkelsen i språk för sin fjärrundervisning i moderna språk på glesbygden.

– Det är roligt att även Skolverket har uppmärksammat Hakkas skolas arbete för att kunna erbjuda eleverna på landsbygden valmöjligheter i moderna språk och därmed en likvärdig undervisning.

Vi arbetar tillsammans för att skapa Sveriges bästa skola, säger Eva Martinsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

​Hakkas skola prisas av Skolverket

Fr.v. Jenny Torring och Christine Sandberg, lärare i moderna språk på Hakkas skola.

– Våren 2017 började vi att undervisa i moderna språk via fjärr på högstadiet. Vi började i liten skala tillsammans med vår rektor Sara Carlsson, förklarar Christine Sandberg och Jenny Torring, projektansvariga på Hakkas skola och fortsätter;

– Genom vår undervisning når vi elever på landsbygden som tidigare inte haft möjligheten att lära sig flera språk. En stor fördel med fjärrundervisning är att elever från olika skolor kan undervisas på en och samma språklektion.

Det bidrar till en ökad likvärdighet eftersom fler elever får möjlighet att läsa ytterligare ett språk oberoende var i Sverige man bor.

Lärare i alla språk och modersmål – utom svenska som modersmål – inom alla skolformer kan årligen ansöka om den Europeiska kvalitetsutmärkelsen i språk, The European Language Label. Utmärkelsen delas ut årligen av oss på Språklärargalan till nyskapande projekt inom språkundervisning. En nationell jury bedömer projekten och de belönade projekten ska kunna användas som lärande exempel i hela Europa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>