Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Akut brist på IT-kompetens – Sigma startar egen utbildning!

Akut brist på IT-kompetens – Sigma startar egen utbildning!

Publicerat av: Redaktionen

Sigma IT Consulting lanserar nytt utbildningsprogram – Tomorrow Talent.

Det är ett svar på att Sverige, trots ambitiösa mål om att bli världens mest digitaliserade land, inte kan förse företagen med rätt kompetens.

Sigma IT Consulting har trots sina 900 konsulter behov av att utöka med dubbelt så många IT-talanger. Därför tar de saken i egna händer och lanserar ny utbildning.

– Vår enda chans att säkra Sveriges behov av digitalisering är att själva utbilda talanger. Vi satsar hårt på att snabbt få unga ingenjörer på banan. På så sätt kan vi matcha företagens behov med rätt kompetens. Det nya programmet ”Tomorrow Talent” är exakt vad det låter som – en investering i morgondagens talang, säger Lars Kry, VD på Sigma IT Consulting.

Bristen på IT-kompetens är stor och beräkningar* visar att det i Sverige kommer att saknas 60 000 ingenjörer år 2020. I Sverige har vi ett väl fungerande utbildningsväsende men universitet och högskolor hinner inte utbilda unga IT-talanger i den takt som efterfrågas. Det finns inte heller tid att ställa om innehållet i utbildningsprogrammen utifrån marknadens behov, då förändringstakten inom IT är större än någonsin.

Akut brist på IT-kompetens - Sigma startar egen utbildning!För att hantera behovet och det kompetensgap som finns för nyexaminerade IT-talanger krävs en mer agil utbildningsplan. Därför startar Sigma IT Consulting ”Tomorrow Talent Program”, ett utvecklingsprogram specifikt anpassat för unga IT-talanger.

Programmet är upplagt som ett utbildningsprogram där det varvas teori, praktik och coachning av en senior mentor, parallellt som deltagaren har ett konsultuppdrag. Innehållet är anpassat utifrån marknadens behov och tar vid där universitet och högskolor slutar. Detta är ett sätt att ta hand om, boosta och utveckla nyexade ingenjörer/systemvetare till duktiga utvecklare. Efter avslutat program blir deltagaren en certifierad ”Tomorrow Talent”.

Första omgången av Sigmas Tomorrow Talents Program är planerad till hösten och kommer fokusera på .net och Java. På sikt kommer Sigma att utöka teknikområdena, allt eftersom efterfrågan ökar. Du kan läsa mer om Tomorrow Talent på www.1000jobb.nu/tomorrow-talent

*Enligt undersökning från IT & Telekomföretagen

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>