Hem NYHETER ​Haldor, Microsoft och Gleerups förenklar lärandet hos MTH i Hudiksvall

​Haldor, Microsoft och Gleerups förenklar lärandet hos MTH i Hudiksvall

Publicerat av: Redaktionen

Det blir tydligt för eleverna och smidigt för lärarna när digitala läromedel kan nås direkt i lärplattformen på MTH Utbildning i Hudiksvall.

Möjligheten för lärarna att komma åt Gleerups digitala läromedel från Haldor och Microsoft Teams underlättar.

​Haldor, Microsoft och Gleerups förenklar lärandet hos MTH i Hudiksvall

MTH Utbildning i Hudiksvall är Norrlands första Microsoft Showcase-skola.

Skolan har fokus på hälsa, tillgång till senaste tekniken och en kreativ lärmiljö för elever i åk 4-9. MTH står för motivation teknik och hälsa och skolan jobbar helt digitalt.

– Jag ser många fördelar med att jobba digitalt. Eleverna kan utvecklas på sin nivå och repetera på egen hand, säger Karin Ericsson, lärare på MTH.

Elever väljer att läsa, lyssna eller se på film

Karin Ericson har jobbat som lärare sedan 1996, har alltid varit intresserad av att jobba digitalt och skrev redan sitt examensarbete om ”Datorn i Undervisningen”. Sedan drygt ett år tillbaka undervisar hon på MTH i engelska för år 7-9. Skolan använder Gleerups digitala läromedel i alla ämnen.

–Jag är väldigt nöjd med Gleerups material. Det finns alltid jobb till eleverna och det är bra och utvecklande uppgifter. Eleverna väljer om de vill läsa eller lyssna på texter, de kan även titta på filmer som förklarar olika saker, säger Karin.

Sammanhängande digital lärmiljö

Skolan har en sammanhängande digital lärmiljö med lärplattformen Haldor och Gleerups digitala läromedel.

– Vi jobbar med Haldor som lärplattform. De uppgifter från Gleerups digitala läromedel som jag önskar bedöma lägger jag enkelt in i Haldor och bedömer dessa uppgifter direkt i plattformen, säger Karin.

Alla bedömningar på ett ställe

Haldors digitala lärplattform bygger på Microsoft Office 365 och Teams for Education finns inbyggd i lärplattformen. Den är särskilt anpassad för svenska läroplaner och skräddarsydd till MTH:s behov.

– I Haldor väljer jag ut vilka mål jag vill bedöma just i den uppgiften. Det blir tydligt för mina elever och går smidigt för mig. Skönt att ha alla bedömningar samlade på ett ställe, säger Karin.

Mitt liv som lärare enklare

– Gleerups gör mitt liv som lärare enklare. Jag använder avsnitt med texter som färdighetsträning och mina elever kan sedan, om de behöver, göra övningarna flera gånger utan att känna sig stressade, säger Karin.

Lätt att arbeta ämnesövergripande

Karin och hennes kollegor har till exempel gjort övningar som de kan bedöma i både engelska och So.

– Jag och min kollega som undervisar i So har då gjort uppgifter till eleverna tillsammans. Vi länkar till olika innehåll i Gleerups digitala läromedel och sedan får eleverna lämna in uppgiften i Haldor. Vi har utgått från Gleerups material och länkat till vad eleverna ska träna på för att sedan kunna göra uppgiften som vi ska bedöma, säger Karin.

Helhetslösning med alla ämnen

MTH Utbildning har valt att använda Gleerups digitala läromedel som en bas i sin undervisning eftersom de jobbar helt digitalt.

– Jag har testat andra digitala resurser men tycker att Gleerups är bra då de erbjuder en helhetslösning med alla ämnen och det blir lättjobbat både för elever och lärare.

Microsoft Showcase Skola

MTH Utbildning är också utsedd till Norrlands första Microsoft Showcase Skola. Det innebär stora möjligheter att utvecklas och skolan ingår i ett globalt nätverk med skolor runt hela världen.

– Vi får fortbildning och får hänga med i den senaste teknikutvecklingen. Genom nätverksträffar lär vi oss av andra i Sverige. I slutet av månaden reser jag och skolans rektor Johanna Örnehag till Dublin för en stor träff ”Europeean Showcase School Leader Summit”. Där kommer vi att träffa representanter från andra showcase skolor i Europa, avslutar Karin.

Smidig åtkomst till digitala läromedel

Är du intresserad av en integration mellan Gleerups digitala läromedel och skolans övriga system? Boka in ett besökför mer information och hjälp vidare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>