Hem EFTER PLUGGET Stadshushacket – en rivstart för programmering i Stockholms stads skolor

Stadshushacket – en rivstart för programmering i Stockholms stads skolor

Publicerat av: Redaktionen

Den 28 mars genomför Stockholms stad i samverkan med Kodcentrum, Stadshushacket i Blå hallen och Gyllene Salen.

Här kommer lärare och nära 400 femteklassare, tillsammans med yrkesverksamma programmerare att utforska programmeringens möjligheter.

– Programmering handlar om att stärka alla elevers självförtroende inför den digitala utvecklingen. Att förstå hur man påverkas av vårt digitaliserade samhälle är en demokratifråga och på Stadshushacket kan vi bidra till det på kul och lustfyllt sätt, säger Olle Burell, skolborgarråd i Stockholm.

Stadshushacket - en rivstart för programmering i Stockholms stads skolor

En femteklass från varje stadsdel har valts ut för att tillsammans med en vänklass från en annan stadsdel jobba tillsammans med att skapa en digital berättelse om hjältar med hjälp av programmering.

Klasserna och pedagogerna har haft kontakt både innan och efter eventet. På så sätt byggs också broar och nätverk kring programmering, mellan både barn och vuxna i olika delar av Stockholms stad.

– Med Stadshushacket får de av våra lärare som är på plats en god uppfattning om olika möjligheter som finns för att arbeta med programmering i sin undervisning, säger Tony Mufic, utbildningsdirektör i Stockholms stad.

I Gyllene Salen får lärare från Stockholms stads skolor också testa programmering och digitalt skapande tillsammans med Kodcentrums volontärer, Medioteket och Vetenskapens Hus.

– På Kodcentrum ser vi ett stort intresse bland elever och lärare att få utforska programmering som kreativt verktyg för skapande och här på Stadshushacket kan vi hjälpa deltagarna vidare på sin digitala resa, säger Emelie Dahlström, generalsekreterare på Kodcentrum.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>