Hem EFTER PLUGGET ​Lyckad Aktiv sommar trots pandemin

​Lyckad Aktiv sommar trots pandemin

Publicerat av: Redaktionen

Ännu en upplaga av Aktiv sommar är nu genomförd och precis som tidigare år har arrangemanget bidragit till ett meningsfullt sommarlov åt flera hundratals barn och ungdomar i Halmstad.

Trots att upplägget anpassades efter den rådande pandemin var gensvaret gott från deltagarna.

​Lyckad Aktiv sommar trots pandemin

Bild från lägerverksamheten Aktiv sommar. Fotograf Anders Andersson

– Genom ett brett utbud av sommaraktiviteter har vi kunnat vara med och skapa många sommarminnen i Halmstad. Det är ett väldigt värdefullt arrangemang där våra barn och unga får möjlighet att röra på sig, vara kreativa och skaffa nya kompisar, säger Maria Hoffman som är projektledare på enheten Kultur och konst på Halmstad kommuns kulturförvaltning.

Det var efter ett noga övervägande som Halmstad kommun valde att även i år arrangera Aktiv sommar, dock anpassat efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Responsen har varit jättebra både från barn, ungdomar och föräldrar. Trots corona-pandemin och minskade medel kan vi verkligen se tillbaka på Aktiv sommar 2020 med stolthet och glädje. Jag känner stor tacksamhet till alla föreningar, kulturaktörer och övriga som bidragit till en fantastisk sommar för våra barn och ungdomar, säger Maria Hoffman.

500 barn och unga mellan nio och sexton år har deltagit i olika läger under perioden juni till augusti. Syftet med Aktiv sommar är att ge alla barn och unga i Halmstad kommun kostnadsfria sommarlovsaktiviteter och låta barn mötas trots exempelvis socioekonomiska förutsättningar, etnicitet och kön.

– Aktiv sommar är en otroligt viktig satsning ur så många olika perspektiv. Vi ser att det gör stor skillnad för de barn som bor i lite mer utsatta områden, klyftor minskar och bostadsområden kommer närmare varandra, säger Anna Ginstmark, ordförande i kulturnämnden.

– I år känns det extra roligt att ha genomfört Aktiv Sommar, trots den rådande pandemin, kommenterar kulturnämndens vice ordförande Eva-Marie Paulsson årets aktivitet. Det är ett omfattande samarbete mellan kommunala förvaltningar, kulturutövare, idrottsföreningar och kulturföreningar som möjliggör att lägerverksamhet för över femhundra barn kan genomföras.

Utöver temaläger, friluftsläger och prova på-läger hade även flera av kommunens mötesplatser för unga sommaraktiviteter som lockade många deltagare.

Aktiv sommar i siffror
Genomförda läger: 29

Antal deltagare: 500
Könsfördelning: 48 % flickor, 52 % pojkar
Antal deltagare på mötesplatserna: 430

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>