Hem APPAR Lexikon podcast är Wikipedia i ljudformat

Lexikon podcast är Wikipedia i ljudformat

Publicerat av: Redaktionen

Ljudböcker och podcasts har exploderat i popularitet.

Men tills nyligen fanns inte världens största uppslagsverk Wikipedia i ljudformat.

Det har podcasten Lexikon ändrat på.

De över 40 000 nedladdningarna visar att Lexikon fyller en funktion.

Lexikon podcast är Wikipedia i ljudformat 2

Nästa avsnitt av Lexikon handlar om Titanic

Podcasts är ett perfekt sätt att ta till sig information. Man har händerna över till annat, till exempel köra bil eller träna, och för synskadade är det perfekt, säger Mattias Hallberg som är initiativtagare tillsammans med Mikael Hallberg och Oskar Sundfelt.

Avsnitten är allt från fem till sjuttio minuter långa. Några ämnen som hittills avhandlats är Homosexualitet i Nazityskland, Marmelad och Västergötlands historia. Och det finns mycket kvar att läsa in, svenska Wikipedia innehåller nästan fyra miljoner artiklar.

Målet är läsa in hela Wikipedia, men vi börjar med dom intressantaste och bästa artiklarna, skrattar Mattias och fortsätter.

Det finns många artiklar som är riktigt bra skrivna, förutom att de innehåller så matnyttig information. Om vi kan bidra till att fler kan ta till sig Wikipedia så har vi gjort något bra.

De populäraste avsnittet hittills är det om Forntida Egypten, men även Trettioåriga kriget och Sömn hos djur har samlat många lyssnare.

Mottagandet såhär långt har varit väldigt positivt. Och så länge det finns lyssnare kommer trion fortsätta läsa in nya artiklar.

Det är kul att hela tiden förbättra sig, inläsningen, ljudet och klippningen, och så lär man sig jättemycket av att leta nya artiklar, säger Mattias.

Lexikon hittar du i din podcastapp och på lexikon.libsyn.com.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>