Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Affärssimulering och workshop ”The Phoenix Project – DevOps i praktiken!”

Affärssimulering och workshop ”The Phoenix Project – DevOps i praktiken!”

Publicerat av: Redaktionen

Vi besökte våra studenter på DevOps-utbildningen som idag har en lite annorlunda session tillsammans med Jeffrey Schmitz från företag Onbird.

Hej Jeffrey! Vem är du?

Affärssimulering och workshop ”The Phoenix Project – DevOps i praktiken!”

Nackademins DevOps-studenter på workshop med företaget Onbird

Jag jobbar på Onbird som seniorkonsult inom IT-styrning och förändringsledning.

Här jobbar jag med både privata och offentliga organisationer som t.ex. kommuner, IT-tjänsteföretag, bank och försäkring samt butik och handel. Bland våra kunder räknar vi Coop, TeliaSonera, SSAB och Folksam.

Jag har amerikanskt ursprung men bor idag i Uppsala med fru, tre utflugna och fantastiska döttrar och hunden Bailey!

Vad jobbar ni på Onbird med?

Vi hjälper organisationer att utveckla förmågorna som möter krav på dagens och morgondagens IT genom en konkret verktygslåda. Vi skapar på det sättet en proaktivitet och en snabb reaktionsförmåga riktad mot kund.

Och vad gör ni här idag?

Vi gör en Phoenix Project-affärssimulering där studenterna tar sig an en stor utmaning att rädda ett fiktivt företag genom att få ett effektivt samarbete mellan Dev och Ops. Företaget förlorar pengar, räddningen är ett stort projekt. Utvecklarna sliter med omöjliga deadlines, driftsavdelningen försöker desperat hålla tjänsterna vid liv och ta emot de många releaserna från utvecklingsavdelningen.

InfoSec försöker säkerställa att inga stora säkerhetsluckor uppstår och att Compliance-krav efterlevs. Mitt i allt detta står våra deltagare och ska försöka rädda dagen. Syftet med simuleringsspelet är att skapa förståelse för DevOps-principerna i en lärorik och rolig miljö!

Vad är målet med dagens simulering?

Affärssimulering och workshop ”The Phoenix Project – DevOps i praktiken!” 4Vi på Onbird samt våra kunder ser fördelarna och behovet av snabbare och mer stabil förändring inom IT. Förändringstakten bara ökar och IT:s förmåga att hänga med blir helt avgörande för både IT och verksamheten. DevOps ger stöd i den utmaningen och bevisar sitt resultat i de organisationer som har anammat principerna.

Ytterligare tror Onbird på learning-by-doing. Därför tycker vi att affärssimuleringar såsom Phoenix Project OCH Nackademins utbildning, samt alla YH/praktiska utbildningsformer, är riktigt bra. En blandning av ny kunskap i praktiska former – underbart!

Vad kan deltagarna förvänta sig?

Affärssimulering och workshop ”The Phoenix Project – DevOps i praktiken!” 5De kommer praktiskt sätta sig in i ett typisk IT-scenario med höga krav på snabb och stabil förändring. Vi kommer att utmana deras förmåga att kommunicera, planera, prioritera och leda förändring. Ytterligare tror jag att de kan vänta sig en fartfylld och rolig övning!

Vad är DevOps egentligen?

Ett ramverk/kunskapsområde som syftar till en harmonisk och produktiv förening av Dev och Ops. Syftet med DevOps är att hitta vägar framåt där vi levererar fler releaser, snabbare och med ökad stabilitet.

DevOps är ju ett område, och en yrkesroll, som många kanske inte känner till. Varför ska man utbilda sig inom det?

Tillbaka till förändringstakten! IT och CIO:s främsta utmaning framöver är inte endast att leverera ny teknik, utan också att skapa och slipa sin förmåga att göra det om och igen. Hur ska vi som IT-organisation linjera oss mot vår kund, förstå deras förändringsbehov, samt omsätta det till nya och bättre IT-leveranser? DevOps ger stöd och verktyg i den utmaningen!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>