Hem NYHETER ​Ny mobil naturskola invigd

​Ny mobil naturskola invigd

Publicerat av: Redaktionen

Nu ska fler skolbarn i Stockholm få ta del av naturskolan, då en ny mobil naturskola invigts.

Den mobila naturskolan Fältlabbet ska vara ett stöd i skolornas ordinarie fältundervisning för att öka medvetenheten om vår närmiljö och om hållbar utveckling.

Fältlabbet möter upp skolelever och personal i skolans närmiljö och bedriver naturpedagogisk undervisning. Den nya naturskolan ger dessutom möjlighet till fortbildning för lärare och laboratorium i Hökarängsskolans lokaler.

​Ny mobil naturskola invigd

Fältlabbet invigdes för två år sedan och har från start varit fullbokad av skolorna i söderort. Nu kan verksamheten spridas till skolor i hela staden.

– Våra naturskolor är otroligt uppskattade och nu utökas verksamheten med ytterligare en mobil naturskola och det är jätteroligt. Det är viktigt att få utforska, experimentera och genom fältstudier lära sig mer om hållbar utveckling, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd.

– Att redan som barn lära sig om sin närmiljö lägger en viktig grund förförståelsen av sin omgivning och hur saker hänger ihop. Kunskap om naturen ger lärdomar för livet och därför är det både roligt och viktigt att vi kan dubblera möjligheterna för fler att ta del av Fältlabbets verksamhet, säger Katarina Luhr (MP), miljö- och klimatborgarråd.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>