​Ny mobil naturskola invigd

Nu ska fler skolbarn i Stockholm få ta del av naturskolan, då en ny mobil naturskola invigts.

​Ny mobil naturskola invigd 1Den mobila naturskolan Fältlabbet ska vara ett stöd i skolornas ordinarie fältundervisning för att öka medvetenheten om vår närmiljö och om hållbar utveckling.

Fältlabbet möter upp skolelever och personal i skolans närmiljö och bedriver naturpedagogisk undervisning. Den nya naturskolan ger dessutom möjlighet till fortbildning för lärare och laboratorium i Hökarängsskolans lokaler.

Fältlabbet invigdes för två år sedan och har från start varit fullbokad av skolorna i söderort. Nu kan verksamheten spridas till skolor i hela staden.

– Våra naturskolor är otroligt uppskattade och nu utökas verksamheten med ytterligare en mobil naturskola och det är jätteroligt. Det är viktigt att få utforska, experimentera och genom fältstudier lära sig mer om hållbar utveckling, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd.

– Att redan som barn lära sig om sin närmiljö lägger en viktig grund förförståelsen av sin omgivning och hur saker hänger ihop. Kunskap om naturen ger lärdomar för livet och därför är det både roligt och viktigt att vi kan dubblera möjligheterna för fler att ta del av Fältlabbets verksamhet, säger Katarina Luhr (MP), miljö- och klimatborgarråd.