Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Lekfullt spel lär barn om hållbara måltider och ekologiska odlingar

Lekfullt spel lär barn om hållbara måltider och ekologiska odlingar

Publicerat av: Redaktionen

Göteborgs Stad och Silverbullet Film presenterar, i samarbete med IUS Innovation EkoPaddan – ett spel om hållbara måltider!

EkoPaddan riktar sig till barn i åldrarna fyra till åtta år och målet är att barnen ska lära sig om hållbar mat och ekologisk odling.

Lekfullt spel lär barn om hållbara måltider och ekologiska odlingarPå ett komiskt och lekfullt sätt hjälper spelaren Paddan att odla på sin lilla odlingsplätt på en skolgård någonstans i Sverige.

Paddan vet tyvärr inte hur den ska göra och behöver därför spelarens hjälp för att förstå hur den ska odla för att Jorden ska må bra.

Spelaren experimenterar sig fram till olika odlingsresultat i något som ser ut som en sandlåda och kan själv bestämma vad den ska odla och var.

Om barnet odlar ekologiskt blir paddan glad och uppskattar maten. Det finns inga givna rätt eller fel i spelet, men barnets handlingar leder till olika konsekvenser som antingen är positiva eller negativa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>