Hem Efter plugget Gleerups testar nya arbetssätt i skolan

Gleerups testar nya arbetssätt i skolan

Publicerat av: Redaktionen

Gleerups deltar i en av fem testmiljöer som nu får finansieringsstöd av innovationsmyndigheten Vinnova. Testmiljöerna ska utveckla digitala verktyg och testa nya arbetssätt i skolan. Totalt satsar Vinnova 15 miljoner kronor i projektet.

vinnova

Gleerups deltar i testmiljön ”Läraktiv – digitala verktyg för aktivt lärande” som ska testa, utveckla och introducera arbetsmetoder och verktyg för ett aktivt lärande, till exempel det flippade klassrummet.

– För oss på Gleerups innebär det här projektet att vi i ytterligare en form kan jobba nära våra kunder för att utveckla digitala läromedel. Något som vi har mycket goda erfarenheter av sedan tidigare, säger Lars Åkerblom, affärsområdeschef digital utveckling och digitala lärverktyg, Gleerups.

Testmiljön har medverkande från Trelleborg i söder till Kramfors i norr och rymmer flera aktiviteter som alla syftar till att driva införandet av digitala verktyg för ett aktivt lärande. Gleerups kommer att ställa sitt digitala matematikmaterial för gymnasiet till projektets förfogande och dessutom en ny tjänst där lärare kan dela idéer och undervisningsmaterial, Gleerups Dela. Vidare deltar Gleerups med sin kompetens inom digitala lärresurser.

– I och med detta kommer vi att befinna oss i centrum för utvecklingen av framtidens matematikläromedel. Det känns såklart både roligt och spännande, säger Lars Åkerblom.

Pressmeddelande från Gleerups i sin helhet: http://www.mynewsdesk.com/se/gleerups_utbildning_ab/pressreleases/gleerups-i-innovationssatsning-paa-digitalt-laerande-1166963

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>