Gleerups testar nya arbetssätt i skolan

Gleerups deltar i en av fem testmiljöer som nu får finansieringsstöd av innovationsmyndigheten Vinnova. Testmiljöerna ska utveckla digitala verktyg och testa nya arbetssätt i skolan. Totalt satsar Vinnova 15 miljoner kronor i projektet.

vinnova

Gleerups deltar i testmiljön ”Läraktiv – digitala verktyg för aktivt lärande” som ska testa, utveckla och introducera arbetsmetoder och verktyg för ett aktivt lärande, till exempel det flippade klassrummet.

– För oss på Gleerups innebär det här projektet att vi i ytterligare en form kan jobba nära våra kunder för att utveckla digitala läromedel. Något som vi har mycket goda erfarenheter av sedan tidigare, säger Lars Åkerblom, affärsområdeschef digital utveckling och digitala lärverktyg, Gleerups.

Testmiljön har medverkande från Trelleborg i söder till Kramfors i norr och rymmer flera aktiviteter som alla syftar till att driva införandet av digitala verktyg för ett aktivt lärande. Gleerups kommer att ställa sitt digitala matematikmaterial för gymnasiet till projektets förfogande och dessutom en ny tjänst där lärare kan dela idéer och undervisningsmaterial, Gleerups Dela. Vidare deltar Gleerups med sin kompetens inom digitala lärresurser.

– I och med detta kommer vi att befinna oss i centrum för utvecklingen av framtidens matematikläromedel. Det känns såklart både roligt och spännande, säger Lars Åkerblom.

Pressmeddelande från Gleerups i sin helhet: http://www.mynewsdesk.com/se/gleerups_utbildning_ab/pressreleases/gleerups-i-innovationssatsning-paa-digitalt-laerande-1166963

Post Comment