Björkhagaskolan firar sin Generation Pep-certifiering med aktiviteter för alla elever
Hem EFTER PLUGGET Björkhagaskolan firar sin Generation Pep-certifiering med aktiviteter för alla elever

Björkhagaskolan firar sin Generation Pep-certifiering med aktiviteter för alla elever

Publicerat av: Redaktionen

På fredag den 6 maj firar Björkhagaskolan att de blivit en Generation Pep-skola.

Dagen bjuder på massor av aktiviteter för alla elever samt flagghissning och tal av rektor Victoria Sjöstedt.

Firardagen börjar kl. 8.20 och håller på till 12.30. Organisationer och företag som finns på plats är KFUM Basket, KFUM Innebandy, ÖSA Konstsim, ÖSK Fotboll, Friskis & Svettis, ICA, Annas Mindfullness samt Safir Pingis.

Björkhagaskolan firar sin Generation Pep-certifiering med aktiviteter för alla elever– Det känns så kul att äntligen få fira att vi blivit en Generation Pep skola. Det är otroligt fint att så många organisationer vill komma och peppa våra elever att hitta rörelseglädje på olika sätt. Vi hoppas på en härlig firardag, säger rektor Victoria Sjöstedt.

Björkhagaskolan har länge arbetat för elevers hälsa och i januari blev det klart att skolan belönas med att bli en certifierad Generation Pep skola 2022.

Det innebär att skolan får ett diplom signerat av Prins Daniel och Carolina Klüft samt blir ett föredöme för andra skolor i fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor.

Generation Pep är en organisation som arbetar med att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa samt stötta skolor med verktyg. Skolor som arbetar aktivt med verktygen kan bli certifierade Generation Pep-skolor. Björkhagaskolan är en av fem andra skolor som fått certifiering 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>