Hem NYHETER ​Stockholms stad ändrar studentavslutning på grund av corona-pandemin

​Stockholms stad ändrar studentavslutning på grund av corona-pandemin

Publicerat av: Redaktionen

Storstockholm har med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer enats om förändringar i studentfirandet för länets avgångselever i årskurs 3 i gymnasiet.

Som riktlinjerna ser ut idag innebär detta för Stockholms stads kommunala skolor att eleverna kommer ha sin avslutning med betygsutdelning klassvis istället för i hela årskullar.

​Stockholms stad ändrar studentavslutning på grund av corona-pandemin

Isabel Smedberg-Palmqvist

På grund av de nuvarande rekommendationen att inte samlas mer än 50 personer kommer inte heller släkt och vänner kunna ta emot studenterna på skolgården.

– Studentdagen är en stor dag i livet. Det avslutar ett viktigt kapitel och är väl värt att fira. Jag förstår att många är besvikna över att årets studentfirande inte blir som man har tänkt sig. Jag tror det är viktigt att få fira så gott det går efter omständigheterna och det kommer därför göras klassvis, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd i Stockholms stad.

I Stockholms stads regi finns 22 gymnasieskolor som tillsammans har cirka 5500 elever som ska ta studenten.

Det är stor skillnad mellan hur många elever som slutar vid varje skola. Därför kan avslutningen/studentfirandet komma att se olika ut vid olika skolor. Varje skola meddelar sina elever exakt hur man väljer att göra vid den skolan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>