Hem FORSKNING Pedagoger lär varandra om digitala läromedel på #VETT2016

Pedagoger lär varandra om digitala läromedel på #VETT2016

Publicerat av: Redaktionen

Välkommen på konferens om modernt och innovativt lärande.

Torsdag den 17 november och onsdag den 23 november anordnar Västerås stad #VETT2016, Västerås Educational Technology Transformation.

onferensen arrangeras för pedagoger och ledare i Västerås stads kommunala förskolor och grundskolor.

Pedagoger lär varandra om digitala läromedel på #VETT2016Under konferenskvällarna får deltagarna möjlighet att lära och inspireras av varandras arbetssätt och metoder när det kommer till digitala verktyg i undervisningen.

Pedagoger delar med sig av sina kunskaper genom inspirerande föreläsningar och olika workshops. Den 17 november träffas pedagoger och ledare inom grundskolan och den 23 november är det förskolans tur.

Sammanlagt kommer cirka 300 personer att delta.

– Målet är att skapa en plats för att dela all den kunskap som finns hos våra duktiga pedagoger och ge fortsatt inspiration så att den kommunala förskolan och grundskolan blir en språngbräda för framtida världsmedborgare, säger Fredrik Söderlund, utvecklare på förskoleverksamheten.

– Konferensen möjliggör för oss att tillsammans utveckla innehåll, metoder och arbetssätt utifrån de elever vi möter i ett allt mer digitaliserat samhälle, säger Dan Svanbom, utvecklare på enheten för didaktik och ämnesutveckling.

Inspiration från SETT

Förskole- och grundskoleverksamheten har tidigare deltagit på SETT (Scandinavian Educational Technology Transformation) som är Skandinaviens största mässa och konferens inom modernt och innovativt lärandet. Ur deltagandet föddes idén om att dela med sig av det goda arbete som sker kring digitalisering, i Västerås stads kommunala förskolor och grundskolor, på en lokal nivå.

#VETT2016 Grundskolan

Datum: 17 november
Tid: 16-20
Plats: Lövängsskolan, Västerås

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>