Första salen med 350 platser invigs
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Första salen med 350 platser invigs

Första salen med 350 platser invigs

Publicerat av: Redaktionen

Den första stora salen för digitala salstentamina vid Malmö universitet med plats för 350 studenter invigs nu på onsdag 13/10.

Målet är att 70 procent av alla salstentamina vid lärosätet ska ske digitalt år 2025.

– Vi inför nu digitala salstentamina i stor skala vilket innebär att alla studentgrupper oavsett storlek kommer att kunna erbjudas tentamensformen, säger Christian Rohman, projektledare.

Salen är den första i sitt slag vid lärosätet och är utrustad med 350 datorplatser. I anslutning till den stora salen finns ett antal mindre salar med möjlighet till mer avskild tentamensplats. Totalt handlar det om 425 platser som blir tillgängliga för digitala tentamina vid universitetet. Den första digitala tentamina genomförs tisdagen den 19/10.

Första salen med 350 platser invigs– Digitala tentamina öppnar bland annat upp möjligheterna att formulera frågor med hjälp av video och ljud. Examinatorn kan också ställa in systemet så att vissa frågor rättas automatiskt och får lättare att dela tentamensunderlag med kollegor på ett samlat sätt. Digitala salstentamina är dessutom en av de mest rättssäkra tentamensformerna, säger Christian Rohman.

Papperstentamina kommer fortfarande att finnas kvar och det blir frivilligt för lärare och examinatorer att välja i vilken utsträckning de vill göra sina tentamina digitala.

Försök med digitala tentamina har pågått på olika håll vid universitetet sedan tidigare – dessa har dock genomförts i mindre skala och för mindre studentgrupper. Nu är målsättningen är att 30 procent av alla salstentamina vid Malmö universitet ska hållas digitalt 2023 och 70 procent år 2025.

­ Digitala salstentamina har under de senaste åren blivit vanligare, både i Sverige och i resten av Norden. Det finns exempel på andra lärosäten där upp till 80 procent av alla salstentamina numera görs digitalt. Vi tar nu ett viktigt steg mot att göra tentamensformen till en självklarhet även vid Malmö universitet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>