Hem NYHETER 10 skolklasser från länet får guidning på Bergslagsleden – ska filma äventyret!

10 skolklasser från länet får guidning på Bergslagsleden – ska filma äventyret!

Publicerat av: Redaktionen

Bergslagsleden har tillsammans med Vilt- och naturvårdskommittén bjudit in 6:e-klassare i länet till en heldag på Bergslagsleden.

På tisdag den 4 september arrangeras den första turen och först ut är Åtorps skola.

– Syftet med utflykten är att visa upp Bergslagsleden för unga länsbor som kanske inte är så vana vid att vara ute i naturen, säger Johan Karlström, utvecklingsledare för Bergslagsleden på Region Örebro län.

10 skolklasser från länet får guidning på Bergslagsleden – ska filma äventyret!

Eleverna kommer att vandra cirka tre kilometer med guider från Hopajola som bjuder på olika upptåg och information om leden och den omgivande naturen.

Målet är Basecamp vid ett av våra vindskydd där det kommer att lagas mat över öppen eld och lösas frågenötter om allemansrätten.

Frågorna är framtagna av Håll Sverige Rent som är en partner i detta och på så sätt sammanflätar vi kampanjen Leave nothing but footprints, som finns på Bergslagsleden under denna säsong.

Eleverna släpps av på etapp 11, vid Dunderklintarnas naturreservat, och går till Basecamp, vindskyddet vid Tväggelåten. Eleverna kommer att befinna sig vid Basecamp mellan ungefär 10.00 – 13.00.

– Med detta evenemang tar vi nästa steg i utvecklingen av folkhälsan som vi anser måste börja redan i skolan, säger Johan Karlström.

Eleverna har också uppmanats att ta med sig telefoner, kameror och I-pads så att de ska kunna filma och dokumentera sin dag i skogen.

Tisdag 4 september Åtorps skola, Degerfors kommun

Onsdag 5 september Fröviskolan, Lindesbergs kommun

Torsdag 6 september Änglandaskolan, Örebro kommun

Tisdag 11 september Stråningstorpsskolan, Karlskoga kommun

Onsdag 19 september Birgittaskolan, Örebro kommun

Torsdag 20 september Mullhyttans skola, Lekebergs kommun

Tisdag 25 september Mosjö skola, Örebro kommun

Tisdag 2 oktober Fylsta skola, Kumla kommun

Onsdag 3 oktober Engelbrektsskolan, Örebro kommun

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>