Hem NYHETER Antagningsrekord för Högskolan Väst

Antagningsrekord för Högskolan Väst

Publicerat av: Redaktionen

Aldrig tidigare har så många nya studenter antagits till Högskolan Väst som till årets hösttermin som startar idag.

Det betyder totalt 5 500 studenter – drygt 1 900 (200 fler än förra året) till programmen och cirka 3 600 (800 fler än förra året) till kurser och kurspaket.

Antagningsrekord för Högskolan Väst

Det är totalt en ökning med 22 procent jämfört med förra året.

-Vi har till höstens antagningsomgång haft möjlighet att öka vårt utbud av både program och kurser vilket påverkar att vi också antar fler studenter. Genom att öka nätutbudet attraherar vi både en äldre målgrupp och personer från hela landet på ett annat sätt, säger Martin Hellström, rektor på Högskolan Väst.

Att forma utbudet just på detta sätt är en medveten strategi från högskolans sida:

-En anledning är att vi vill vara med och bidra till att höja kompetensnivån i hela landet och att människor ges möjlighet till ett lärande hela livet. Det är särskilt viktigt när arbetslivet idag kräver ständig påfyllning av kompetens, säger Martin Hellström.

Trots rekordantalet antagna finns det program som har svårt att få sökande, även om en bra arbetsmarknad finns för de som är färdigutbildade. Det gäller främst vissa av ingenjörsutbildningarna och några av lärarutbildningarna.

Den första dagen samlas alla nya studenter med sitt program tillsammans med sina nya kurskamrater och ansvarig lärare. Campus fylls med blivande lärare, sjuksköterskor, ingenjörer, socialpedagoger, ekonomer och en massa andra utbildningsinriktningar.

Kårens Inslussningsveckor

I samband med terminsstarten inleds också Studentkårens två inslussningsveckor då nya studenter erbjuds en mängd upplevelser, tillfällen till socialt umgänge och roliga aktiviteter. Finalen på inslussningen är traditionsenligt Flottracet i kanalen lördagen den 15 september.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>