Hem PEDAGOGSNACK Välkommen till en konferens om förskolans utveckling

Välkommen till en konferens om förskolans utveckling

Publicerat av: Redaktionen

Antalet 1–5-åringar i Stockholm fortsätter att öka under de närmaste åren och 2021 beräknas antalet barn i förskolan vara 53 000.

Den 14 och 15 juni samlas ledande forskare, praktiker, chefer och politiker från Stockholms Stad för andra året på Förskolesummit. I år är temat för konferensen ”En förskola för alla? Framtiden i förskolan”.

Skolborgarrådet Olle Burell (S) inviger konferensen, så här säger han inför årets Förskolesummit:

Välkommen till en konferens om förskolans utveckling– Utvecklingen inom förskolan, och kopplingen mellan förskolans praktik och den aktuella forskningen, är mycket viktig i vår växande stad. Förskolesummit är ett värdefullt tillfälle för professionen, forskarvärlden och politiken att mötas och diskutera förskolans framtidsfrågor och jag ser mycket fram emot de här dagarna.

Under dagarna kommer exempelvis Stockholms stads barnombudsman ta sig an frågan om vad lagförandet av barnkonventionen innebär för förskolan.

I ett annat seminarium redogör professorn Peter Moss för vad förskolan kommer att ha för roll i en global och nationell framtid av ständig och ibland orolig förändring. Hela programmet hittar du här

– Det är viktigt att alla barns nyfikenhet och lust att lära tas tillvara på förskolan och att de görs delaktiga i verksamheten. Förskolesummit ger pedagoger i staden en unik möjlighet att reflektera kring sin egen praktik i möten med forskare och kollegor, säger Marianne Natéus, chef för förskoleavdelningen inom utbildningsförvaltningen.

Tid: Onsdagen den 14 och torsdagen den 15 juni. Programmet startar kl. 09.00 båda dagarna.
Plats: Stockholms Universitet, Aula Magna.

Fakta Förskolesummit

  • Förskolesummit arrangeras av Stockholms stad i samarbete med Stockholms universitet.
  • Programmet vänder sig till de som arbetar inom kommunal- eller fristående förskola. Cirka 1500 deltagare har anmält sig.
  • Konferensen syftar till att lägga grunden till barns utveckling och lärande utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.
  • Både nationella och internationella forskare föreläser.
  • Summiten är en del i det långsiktiga utvecklandet av stadens förskoleverksamhet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>