100 nya förskoleplatser i Valhall Park
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA 100 nya förskoleplatser nu i Valhall Park

100 nya förskoleplatser nu i Valhall Park

Publicerat av: Redaktionen

Sju avdelningar med plats för drygt 100 barn blir nu verklighet i Valhall Park.

Det finns i dag ett högt tryck på de förskoleplatser som Ängelholms kommun har och behovet ökar ständigt med anledning av en snabbt växande befolkning.

I förskoleområde norr finns ett stort behov av förskoleplatser sedan den planerade förskolan i Barkåkra försenats på grund av överklagad detaljplan. Ängelholms kommun har därför tecknat ett avtal med Annehem fram till 2032 för att få till drygt 100 nya förskoleplatser, något som välkomnas av Lars-Ola Olsson, chef för huvuduppdrag Lärande och familj.

– Det är efterlängtat då vi ser ett stort behov av platser och det här kommer att landa in väl då vi också får möjligheten att anpassa byggnationen i det tidigare logementet till en modern förskolemiljö, säger Lars-Ola Olsson.

Förskolan planeras ha sju avdelningar med plats för över 100 barn och omfattar drygt 2000 kvm.

100 nya förskoleplatser i Valhall Park– Det möjliggör för oss som kommun att kunna lösa ett uppdämt behov av förskoleplatser på ett snabbt och flexibelt sätt. Det känns otroligt betydelsefullt för oss som ansvariga, säger Sven-Ingvar Borgquist (M) ordförande i familje- och utbildningsnämnden, Ängelholms kommun.

Sedan tidigare (2007) har Ängelholms gymnasieskola sina yrkesutbildningar i Valhall Park med namnet Valhall College.

Det innefattar program inom restaurang och livsmedel, barn och fritid, bygg, fordon och el.

– Kommunens förskola blir ett trevligt inslag som passar bra in i den mix av verksamheter som vi har i Valhall Park. Extra roligt att en äldre byggnad kan renoveras och energieffektiviseras i en härlig miljö för våra minsta ängelholmare. säger Johan Flodmark, Förvaltare Annehem Fastigheter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>