Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Distansundervisning även för gymnasieskolans årskurs ett

Distansundervisning även för gymnasieskolans årskurs ett

Publicerat av: Redaktionen

Från och med måndagen den 16e november får även gymnasiets årskurs ett flexibel distansundervisning i de kommunala skolorna i Örebro.

Det som en av åtgärderna i kommunens arbete att begränsa smittspridningen och hantera de lokala allmänna råden i Örebro län.

Distansundervisning även för gymnasieskolans årskurs ett 3

-Att vi nu kunnat ta beslut om att även årskurs ett kan inkluderas i distansundervisning betyder att vi får en större flexibilitet organisatoriskt och ytterligare möjligheter att begränsa smittspridningen i våra kommunala gymnasieskolor och hålla verksamheten igång, säger gymnasiechef Mokhtar Bennis.

I en intervju från Rådhuset diskuterar gymnasiechefen Mokhtar Bennis och Katarina Arkehag, förvaltningschef förskola och skola utmaningarna och det hårda trycket för de kommunala skolorna i Örebro kommun och vädjar om vårdnadshavarnas och elevernas hjälp för att begränsa smittspridningen.

-Vi har ett enormt tryck på skolan, alltifrån förskola hela vägen till gymnasiet. Vi skruvar åtgärder så hårt vi kan och det är också av största vikt att vi får hjälp av vårdnadshavare och elever för att kunna fortsätta att hålla förskolor och skolor öppna i den här utmanande situationen. Tillsammans kan vi hjälpas åt att begränsa smittspridningen, säger Katarina Arkehag.

Här berättar Mokhtar Bennis mer om beslutet om flexibel distansundervisning även för årskurs ett. Se hela intervjun med Örebro kommuns skolchefer om beslut, utmaningar och oron här:

https://www.orebro.se/coronavirus-press

Information om Örebro kommuns åtgärder för att hantera de lokala allmänna råden uppdateras löpande på orebro.se

https://www.orebro.se/nyheter/nyheter/2020-11-05-konsekvenser-av-de-lokala-allmanna-raden-i-orebro-kommun.html

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>