Hem NYHETER Årets Vikarie 2018 är studenten Axel Björling, 22 år, från Hägersten i Stockholm

Årets Vikarie 2018 är studenten Axel Björling, 22 år, från Hägersten i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

I fredags kväll utsågs Årets Vikarie för elfte året i rad.

Lärarjouren vill tillsammans med moderbolaget Pedagogpoolen uppmärksamma lärarvikarier som har gjort en extra stor och betydelsefull insats på förskolor och skolor runt om i Sverige.

Årets Vikarie 2018 är studenten Axel Björling, 22 år, från Hägersten i Stockholm

Axel Björling – Vinnare av Årets Vikarie 2018.

Utmärkelsen Årets Vikarie 2018 tilldelades Axel Björling som läser maskinteknik på KTH (Kungliga Tekniska högskolan). Han har bred pedagogisk erfarenhet från att ha arbetat som lärarvikarie på grundskolan, lärarassistent på KTH, privatlärare och fotbollstränare.

“Det känns jättekul att ha vunnit Årets Vikarie 2018, jag blev väldigt glad och överraskad över utmärkelsen. Jag jobbar både som vikarie i klassrummet och som läxhjälpare för Lärarjouren och genom jobbet har jag lärt mig att alla elever är olika och lär sig på olika sätt. Mitt bästa råd till andra lärarvikarier är vara nyfiken och lyhörd och behandla varje elev utifrån elevens egna förutsättningar.”, säger Axel.

Juryns motivering för årets vinnare lyder:

Årets Vikarie 2018 är en mycket uppskattad lärarvikarie som har gjort en insats utöver det vanliga på alla sina vikarieuppdrag. Genom sitt jordnära sätt, naturliga lugn och strukturerade arbetssätt skapar han trygghet i klassrummet och barngruppen. Han är pålitlig, flexibel, pedagogisk och ämneskunnig vilket gör honom mycket omtyckt av såväl elever som kollegor. Dessutom har han förmågan att inspirera och väcka nyfikenhet och är en mycket god förebild för barn och unga.

Det är förskolor och skolor som har nominerat vikarier som har uppfyllt kriterierna för Årets Vikarie. Syftet med utmärkelsen är att skapa ett intresse kring vikariens betydelsefulla roll och vikten av vuxna förebilder i skolan. Samtidigt vill vi hylla alla fantastiska vikarier. I juryn sitter Beata Kull, VD och grundare Lärargalan, Peder Hagen, VD Lärarjouren/ Pedagogpoolen, Carina Skeri, Universitetsadjunkt Uppsala Universitet och Björn Sundberg, Verksamhetschef Lärarjouren/ Pedagogpoolen.

Kriterierna för utmärkelsen Årets Vikarie är att vikarien ska vara en god förebild som uppvisar tydliga och varma ledaregenskaper, har nyfikenhet och engagemang. En stabil person som vill vidga sina vyer, gillar människor, skapar betydelsefulla relationer och är fast förankrad i en bra värdegrund.

Totalt 57 av de 1650 vikarier, som under 2018 arbetat på skolor genom skolbemanningsföretagen Lärarjouren och Pedagogpoolen blev nominerade till Årets Vikarie. Förutom äran och diplom fick Axel ett presentkort från Kilroy Travels på 3 000 kr.

Tidigare vinnare är

Dimitrios Koutsouris (2017), Sofia Selenius (2016), Ada Lindmark (2015), Mathilda Hallberg (2014), Nadja Frykskog (2013), Johline Lindholm (2012), Nenad Prokovic (2011), Morgan Berglund (2010), Emil Börner (2009), Azadeh Limakeshi (2008).

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>