Hur kan teknik få universiteten att blomstra igen
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Hur kan teknik få universiteten att blomstra

Hur kan teknik få universiteten att blomstra

Publicerat av: Redaktionen

Samhället är till stora delar öppet och universiteten har fått välkomna tillbaka många av sina studenter. 

För att återgången skulle bli så smidig som möjlig behöver alla verksamheter kunna möta kravet på snabba, anpassningsbara och automatiserade processer som också är säkra.

Den gamla tekniken är inte byggd på ett sätt som gör att den kan anpassa sig till nya förhållanden utan det krävs nya tekniska lösningar.

Utvecklare jobbar under högt tryck och att koda avancerade program och applikationer manuellt är en utmaning. De redan hårt belastade IT-avdelningarna saknar också resurser för att kunna hantera ökningen av cyberhot vilket kan göra återgången till campus svår. Samtidigt är efterfrågan på innovativa lösningar som ska låta universiteten återgå till ”business as usual” högre än någonsin.

Börja med lågkod
Lågkod kan vara utbildningssektorns väg mot en hållbar framtid efter pandemin. Lågkod kräver liten eller ingen kodning för att bygga applikationer. Detta gör lågkodplattformar smidiga, skalbara och anpassningsbara till föränderliga miljöer. Plattformarna använder exempelvis visuella gränssnitt med en enkel logik och dra och släpp-funktioner i stället för omfattande kodningsspråk, vilket högskole- och lärlingsutbildningar kan dra nytta av.

Hur kan teknik få universiteten att blomstra igen

Claes Huber, säljansvarig Boomi Sverige

De som erbjuder utbildningstjänster måste möta kravet på flexibilitet och smidighet. Universitet och högskolor kommer behöva system som kan hålla koll på såväl studenters hälsa som närvaro och schemaläggning. Men kompetensbristen inom IT utgör en utmaning.

Överansträngda IT-team kan helt enkelt inte längre hålla jämna steg när de behöver handkoda äldre system. Lågkod minskar bördan dramatiskt. Genom att påskynda applikationers livscykel kan utvecklare skapa flera effektiva applikationer på en bråkdel av tiden det tagit tidigare.

Att ha ett system där utvecklare kan ordna allt både snabbt och på distans med applikationer som fungerar på flera enheter och för flera avdelningar blir därför nödvändigt. Lågkod låter utvecklare ändra sina fokusområden beroende på vilka externa krav som finns utan att slösa månader på utveckling.

En av de största utmaningarna under pandemin har varit kommunikationen. Lågkod kan förändra kommunikationen och förhoppningsvis också engagera studenter. Till exempel har University of Miami nyligen skapat en bot med lågkodplattformar som kan besvara studenternas frågor och funderingar vilket har hjälpt till att minska ryktesspridning. Lågkodsplattformar kan också hjälpa till att analysera data vilket exempelvis kan nyttjas i en mätning av hur nöjda studenterna är med sin utbildning.

Språngbräda för tillväxt
I likhet med resten av marknaden, är universitet i grunden serviceföretag. Detta är en verklighet som långsamt erkänns av den offentliga sektorn. Även utbildningsleverantörer måste hela tiden göra bättre ifrån sig. Studenter kan när som helst ta sina studieavgifter någon annanstans, vilket innebär att universiteten ständigt måste bevisa varför studenterna ska välja just dem. Detta har Boomis kund Barry University tagit fasta på och deras beslutsprocess för ansökningar går nu sex gånger så snabbt och de har sett en ökning på 48 procent när det gäller konvertering av ansökningar.

Samtidigt som studenterna kommer tillbaka till de fysiska lokalerna erbjuder situationen en möjlighet att initiera och genomföra tekniska förändringar för att bli konkurrenskraftiga. På lång sikt är omfamningen av digital teknik det enda sättet att hänga med i utbildningssektorns förändring.

Framöver kommer framgångsrika utbildningsleverantörer att behöva erbjuda digitala upplevelser i toppklass från början till slut. Med lågkod kan de börja direkt.

Claes Huber, säljansvarig Boomi Sverige

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>