1 200 studenter redo för arbetslivet
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Idag avslutar cirka 1 200 studenter för arbetslivet

Idag avslutar cirka 1 200 studenter för arbetslivet

Publicerat av: Redaktionen

Idag avslutar cirka 1 200 studenter sina utbildningar här på Högskolan Väst för att börja jobba. 

Vart ska de ta vägen?

Har det fått jobb direkt? Hur känns det? Kanske kommer några att plugga vdare? Oavsett utbildning hyllades och firades de alla idag med musik, tal och festlig inramning på campus.

– Idag är en av de bästa dagarna på året! Att stå i Albertsalen och se alla glada studenter framför sig och att få framföra både lyckönskningar men också ett tack för alla deras bidrag är en ynnest, säger rektor Martin Hellström.

Ungefär 1 200 studenter tar nu klivet ut till arbetsmarknaden och kommer att tillföra en stor bredd av ny kompetens.

1 200 studenter redo för arbetslivet

Nour Nweder, färdig maskiningenjör, får symbolisera alla glada och stolta studenter idag.

Här finns exempelvis nyutbildade sjuksköterskor, webmastrar, socialpedagoger, ekonomer, yrkeslärare, specialistsjuksköterskor, mäklarekonomer, grundlärare för fritids, åk F-3 samt åk 4-6, personalekonomer, systemutvecklare, 3D-animatörer, ämneslärare för gymnasiet, ingenjörer inom elkraft och maskin, industriella ekonomer, lantmäteriingenjörer, elkraftstekniker, nätverkstekniker samt studenter från Internationella programmet för politik och ekonomi, Digitala medier och Socialpsykiatrisk vård.

Till detta kommer också många studenter från program på avancerad nivå (master och magister) inom exempelvis teknik, IT, ekonomi, ledarskap, finans och barn- och ungdomsvetenskap.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>