Årskurs 7 och 8 fortsätter med fjärrundervisning
Hem Kommuner Årskurs 7 och 8 fortsätter med fjärrundervisning

Årskurs 7 och 8 fortsätter med fjärrundervisning

Publicerat av: Redaktionen

Eleverna i årskurs sju och åtta kommer fortsatt ges fjärrundervisning fram till den 19 februari, för att sedan succesivt återgå till närundervisning.

Årskurs 7 och 8 fortsätter med fjärrundervisningDet beslutade barn- och skolnämndens presidium i dag som en följd av Smittskydd Skånes rekommendation om en successiv återgång till närundervisning för Skånes högstadieskolor.

Beslutet innebär att årskurs nio återgår till undervisning i skolans lokaler från och med måndag 1 februari.

Lunds kommun följer Folkhälsomyndighetens och Smittskydd Skånes rekommendationer inför varje nytt beslut som fattas inom ramen för hanteringen av covid-19.

Utbildningen för elever i årskurs sju, åtta och nio i Lunds kommun har sedan den 7 januari bedrivits genom fjärrundervisning efter att barn- och skolnämndens presidium fattat ett beslut baserat på en generell rekommendation från Region Skånes smittskyddsläkare om fjärrundervisning för regionens högstadier. Utifrån förändrat läge kring smittspridning i Skåne har Region Skånes smittskyddsläkare meddelat att den tidigare generella rekommendationen om distansundervisning för regionens högstadier inte längre gäller. Nu är det därför dags att börja en succesiv återgång till undervisning i högstadieskolornas lokaler.

– Undervisning på plats i skolorna är det bästa för eleverna men för att kunna följa rekommendationer och se till att avstånd kan hållas i våra skolor kommer återgången att ske i steg. På måndag hälsas återigen årskurs 9 välkomna till våra kommunala skolor, årskurs 7 och 8 fortsätter med fjärrundervisning ett tag till och som det ser ut nu kommer de succesivt att komma tillbaka till fysisk undervisning efter sportlovet, säger Mia Honeth (L), ordförande barn- och skolnämnden.

Enligt rekommendationerna från Smittskydd Skåne bör återgången till närundervisning för högstadiet ske successivt och bedömas utifrån varje skolas särskilda förutsättningar. Högstadieskolorna i Lund börjar därför med en återgång för årskurs nio med start måndag, den 1 februari. Anledningen till att årskurs nio är de som först återgår till undervisning i skolans lokaler är att de har kortast tid kvar i grundskolan och ska söka till gymnasiet.

– Det är positivt att vi nu har satt en gemensam plan för hur vi ska få tillbaka våra elever i närundervisning med start nästa vecka i en succesiv övergång, säger Fanny Johansson (S).

Årskurs sju och åtta undervisas med hjälp av fjärrundervisning fram till och med den 19 februari för att sedan succesivt återgå till närundervisning.

– Lunds grundskolor har sedan pandemin startade följt myndigheternas rekommendationer för att minska risken för smittspridning. Nu rekommenderar Smittskydd Skåne en succesiv återgång till närundervisning utifrån varje skolas förutsättningar och den återgången påbörjar vi nu. Genom en god och hållbar planering skapar vi förutsättningar för att alla elever i Lunds högstadieskolor kan komma tillbaka till närundervisning på ett så bra och smittsäkert sätt som möjligt, säger Jytte Lindborg, skoldirektör i Lunds kommun.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>