Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Liber och Matteappen inleder samarbete

Liber och Matteappen inleder samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Libers populära läromedel Livet i Mattelandet och Matteappen inleder ett samarbete som underlättar för lärare att individanpassa matematikundervisningen redan från lågstadiet.

Samarbetet rivstartar i samband med Läromedias inspirationsturné den 3 mars i Kristianstad.

”Både vår och Matteappens vision är att alla elever ska lyckas i matematik. Vi har fantastiskt innehåll i våra läromedel och tillsammans med Matteappens smarta tekniska lösning skapar vi en svårslagen kombination som kommer att underlätta för många lågstadieelever att lyckas med matematiken” säger Henrik Oscarsson, CCO på Liber.

Liber och Matteappen inleder samarbete

I Matteappen räknar eleven matematik för hand på en touchskärm som förstår vad eleven skriver, där programmet automatiskt rättar och skickar uträkningarna till läraren i realtid.

Läraren får då insikt i vad eleverna kan, har svårt för samt hur de löst uppgifterna. Tillsammans med Livet i Mattelandet, som hör ihop med UR:s populära tv-serie, kan läraren följa elevernas framsteg och anpassa undervisningen på individnivå.

”Vi ser verkligen fram emot att paketera vår hyllade interaktiva mattetjänst, Matteappen, med Libers läromedel Livet i Mattelandet då vi tror att detta kommer att sätta en ny standard för hur individanpassad matematikundervisningen bör bedrivas på lågstadiet” säger Henrik Appert, VD på Radish AB (bolaget bakom Matteappen)

Livet i Mattelandet och Matteappens samarbete kommer i tre olika paket anpassade för de olika årskurserna i lågstadiet; innehållandes två grundböcker av Livet i Mattelandet samt en 12 mån-licens av Matteappen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>