Hem FORSKNING Att utbilda innovatörer

Att utbilda innovatörer

Publicerat av: Redaktionen

Stockholm Science and Innovation School utbildar framtidens innovatörer inom IT. Gymnasieskolan som är inne på sitt andra år ligger i teknikintensiva Kista och har bara ett program – teknik.

För att eleverna ska få koppling till IT-branschen och livet utanför skolan har man valt att ingå samarbete med några utvalda storföretag med kontor i området. Samarbetet innebär att experter från olika områden kommer och föreläser på skolan samt att eleverna involveras i olika projekt där de får pröva sina kunskaper i världen utanför skolan.inno
– Om det kommer in en person utifrån och säger samma sak som vi säger varje dag blir det mycket starkare, eftersom personen inte tillhör vardagen, säger rektor Patrick Vestberg.

I filmen berättar Patrick, lärare och elever om tanken bakom skolan och hur en skola kan bygga hållbara samarbeten med lokala företag. Utifrån deras reflektioner har vi satt ihop några råd till dig som vill starta upp samarbete med företag på din skola.

  • Välj företag i en bransch som är relevant för skolans profil. Både elever och företag blir mer engagerade.
  • Sätt upp tydliga avtal där det preciseras hur många studiebesök eller föreläsningar som ska genomföras och under hur lång tid.
  • Tänk på att samarbete är ett åtagande för både skolan och företaget, respektera varandra och var tydliga med förväntningar när ni går in i samarbeten.
  • Förbered eleverna inför företagskontakter och efterarbeta vad ni har tagit del av för att få ut mesta möjliga av varje tillfälle.
  • Tänk på att företag inte arbetar med skoltider och att de inte alltid kan följa skolschemat, anpassa er efter när företaget kan.
  • Glöm inte att utbytet ska vara roligt och givande för eleverna, dig och företagsrepresentanterna.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>