Hem REPORTAGE I dag öppnar Internetdagarna – 17 evenemang under ett och samma tak

I dag öppnar Internetdagarna – 17 evenemang under ett och samma tak

Publicerat av: Redaktionen

I dag slår Internetdagarna upp portarna för sextonde året i rad. Konferensen som arrangeras av Internetstiftelsen Sverige, IIS, är Sveriges viktigaste mötesplats för alla de som är med och formar nätet – i dag och i framtiden. Bland årets huvudtalare märks Evgenij Morozov, forskaren som stuckit ut hakan och kritiserat uppfattningen om internet som demokrativerktyg och Nnenna Nwakanma, nätaktivist och förkämpe för yttrandefrihet på nätet, inte minst i hennes hemland Nigeria.

Årets Internetdagarna kommer att bli det mest välbesökta någonsin, över 2 500 personer samlas, vilket är rekord. Totalt pågår 17 olika evenemang på Internetdagarna samtidigt, alla med fokus på internet ur olika perspektiv.

– Att så många människor från olika delar av branschen samlas under ett och samma tak skapar en unik mötesplats med goda förutsättningar för nya idéer och insikter. Offentlig sektor träffar det privata näringslivet; entreprenörer möter forskare och utvecklare lyssnar till digitala strateger, säger Internetdagarnas projektledare Niklas Serén.IMG_7463

Årets program spänner över allt från integritetsfrågor till diskussion om hur vi kan förändra den skeva könsfördelningen i IT-branschen och hur gamla och nya medier samverkar och effekterna av detta – både positiva och negativa – för både privatpersoner och mediebolagen. Dessutom ett evenemang om skolans roll för att ge unga digital kompetens – behöver alla barn bli programmerare? Och som alltid; Internet Discovery Day – platsen där Sveriges hetaste internetentreprenörer presenterar sig för världen.

Hilery  Masson från New York startar Keynoten hon ger oss en inspirerade stund hur vi skyddar den personliga integriteten online.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>