Clio förvärvar Bonnierförlagen Lära, stärker sin position i Sverige
Hem NYHETER Clio förvärvar Bonnierförlagen Lära, stärker sin position i Sverige

Clio förvärvar Bonnierförlagen Lära, stärker sin position i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Bonniers edtech-verksamhet Clio, som står bakom några av de mest använda digitala läromedlen i svenska skolor, ingår avtal om att förvärva Bonnierförlagen Lära.

– Vi är väldigt glada och förväntansfulla för vårt gemensamma arbete framöver där vi kan nå ut till fler elever med ett ännu bredare produktutbud. Vi är imponerade över de spännande läromedel Bonnierförlagen Lära utvecklat på kort tid och ser fram emot att jobba vidare med dessa även ur ett digitalt perspektiv. Vi ser också fram emot en förstärkning med viktiga erfarenheter inom lärande, säger Jan Lund, Clios styrelseordförande.

Clio förvärvar Bonnierförlagen Lära, stärker sin position i SverigeUppköpet är en del av en strategisk satsning för Clio i Sverige som handlar om att skapa en bättre koppling mellan digitala och tryckta läromedel. Clios förvärv av Bonnierförlagen Lära befäster Clios och Bonnierförlagen Läras positioner på den svenska läromedelsmarknaden.

– Vi är stolta över att våra medarbetare på Bonnierförlagen Lära på kort tid har byggt upp ett förlag med ett så pass starkt erbjudande att en ledande läromedelsaktör som Clio knackar på. Deras kombinerade kompetens och erbjudande kommer att rita om kartan för läromedel, det är jag övertygad om, säger Mattias Fyrenius, vd på Bonnierförlagen.

Bonnierförlagen Lära har sedan starten för drygt tre år sedan byggt upp en stark katalog på cirka 100 läromedel i flera ämnen för F-9. Förlaget har attraherat flera stora författare med starka plattformar. Bonnierförlagen Läras författare inkluderar bland andra Hans Persson, Tina Nordström, Micke Hermansson, Beppe Singer, Linda Palm och Johan Anderblad. Dessutom ingår det forskningsbaserade läromedlet Rik matematik som lanseras i dagarna.

Tillsammans sätter Clio och Bonnierförlagen Lära användarbehoven i ännu större fokus genom att erbjuda läromedel i olika digitala och tryckta former som passar oavsett ämne, situation och målgrupp. Bonnierförlagen Läras utgivning ger Clio tillgång till en ny målgrupp, FK–3, i Sverige. Kombinerat täcker de båda aktörernas utgivning fler ämnen i F–9 samt alla produktsegment, vilket ökar möjligheterna att utveckla och växa verksamheten både på den svenska marknaden och internationellt.

Slutförandet av Clios förvärv av Bonnierförlagen Lära väntas ske inom kort. Det nära samarbetet med Bonnierförlagen fortlöper.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>