Hem NYHETER Fler elever än någonsin använder digitala läromedel

Fler elever än någonsin använder digitala läromedel

Publicerat av: Redaktionen

Den snabbt ökande användningen av digitala läromedel innebär att det i år är det fler elever än någonsin som kommer att logga in i ett digitalt läromedel.

Lärare och elever som använder Gleerups digitala läromedel möter nu en helt ny version.

Fler elever än någonsin använder digitala läromedel

– Vi vill underlätta för landets lärare genom digitala läromedel med smarta funktioner som spar tid och förenklar vardagen. Att ha ett strukturerat och samtidigt flexibelt läromedel så att man kan göra det till sitt eget, är vår utgångspunkt, säger Marcus Ander, konceptansvarig digitala läromedel, Gleerups.

I Gleerups nya digitala läromedel har de digitala möjligheterna nyttjats fullt ut för att levandegöra ett aktuellt kvalitetsinnehåll.

Planeringsverktyg för lärare

Här ingår ett helt nytt planeringsverktyg där lärare enkelt bygger egna planeringar och teman.

– Lärarstödet i våra digitala läromedel är sedan tidigare enormt uppskattat och nu har vi dessutom skapat ett helt nytt planeringsverktyg. Det är lätt att plocka avsnitt ur olika läromedel till din planering och du kan förstås även lägga till eget material och andra länkar, säger Marcus Ander.

Bättre översikt

Lärare och elever som nu loggar in i Gleerups nya digitala läromedel kommer direkt att uppleva en bättre översikt av innehållet.

– Du kan välja mellan en ny visuell översikt och en klassisk textbaserad innehållsförteckning, säger Marcus Ander.

Delad vy

En efterfrågad nyhet är möjligheten att vara på två ställen samtidigt i sitt digitala läromedel utan att tappa orienteringen.

– Genom att öppna innehåll i delad vy kan eleverna till exempel arbeta med övningar i den ena vyn samtidigt som de läser text eller ser på film i den andra vyn, säger Marcus Ander.

Allt ingår

– I Gleerups digitala läromedel ingår allt. Utöver det fylliga innehållet får lärare och elever tillgång till tester, övningar, lärarmaterial och uppföljning, helt utan extra kostnad. Det här vet vi uppskattas av de lärare som använder våra digitala läromedel, säger Marcus Ander.

Spännande att få sätta igång

Många lärare har redan lämnat positiva kommentarer:

– Jag var inne och tittade på nya portalen. Ser riktigt bra ut! Ska bli spännande att få sätta igång med, säger Ann-Louise Persson, lärare i Simrishamn.

– Arbetet med att utveckla den nya versionen av Gleerups nya digitala läromedel har varit enormt roligt. Den fortsatta utvecklingen tar nu vid och som alltid i nära samarbete med både elever, lärare och skolledare. Det ser vi fram emot, avslutar Marcus Ander.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>