Hem Teknik Oslo kommun i nytt stort samarbete med IST

Oslo kommun i nytt stort samarbete med IST

Publicerat av: Redaktionen

Oslo kommun väljer edtechbolaget IST som leverantör av ny skoladministrativ lösning för kommunens skolor.

Totalt handlar det om över 170 skolor med cirka 80 000 elever som nu kommer att få en modern och användarvänlig lösning för alla roller i skolan – elever, lärare, föräldrar och andra.

– Vi är enormt glada och stolta över att Oslo kommun väljer IST som leverantör. Med den nya lösningen får skolorna tillgång till verktyg som förbättrar och förenklar samverkan mellan de olika roller och system som finns i skolan. Alla som har barn i skolåldern vet hur viktigt det är att kommunikationen i skolan fungerar och vi ser att det kommer att göra stor skillnad, säger Odd Henning Dypvik, Head of Business Region Norway.

Fritidshem först ut

Oslo kommun i nytt stort samarbete med IST 2

Tommy Eklund, CEO IST

Uppdraget innebär att IST kommer att leverera IST Administration till kommunens 145 grundskolor och 27 gymnasieskolor. IST Administration innehåller IST Applications som är utvecklat för effektiv och enkel kommunikation mellan olika roller och mellan de olika system som finns i verksamheten. Först ut att få ta del av det nya systemet är kommunens många fritidsverksamheter. Därefter följer sedan grundskolorna och gymnasieskolorna.

– Vi kommer att sätta igång med leveransen omgående. För en kommun som Oslo är det viktigt med en flexibel samarbetspartner som samtidigt levererar lösningar med hög tillgänglighet och säkerhet, och det ska vi göra allt för att leva upp till, säger Tove Torstensson, Head of Marketing & Sales, Business Region Norway
Ledande i Skandinavien

IST är den ledande leverantören av IT-lösningar för skola och barnomsorg i Skandinavien. Företaget har idag en marknadsandel bland de norska kommunerna på cirka 60 procent. Bland gymnasieskolorna är andelen som använder IST:s lösningar ännu högre, över 90 procent.
– Samarbetet befäster vår position såväl i Norge som i Skandinavien i stort och vi ser fram emot att bidra till en framtidsanpassad, digital lösning för Oslo kommuns många skolor. En stor fördel är att den nya lösningen innebär helt andra möjligheter till dialog med föräldrar och andra externa partners, något som skapar mervärde både för hem och skola, säger Tommy Eklund, CEO IST.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>