Hem TEKNIK Deltagare från över 25 länder hackar hållbart nytänkande inom mat

Deltagare från över 25 länder hackar hållbart nytänkande inom mat

Publicerat av: Redaktionen

26 januari går startskottet för innovationstävlingen Greater CPH Food Hack.

Arrangemanget lockar i år deltagare från mer än 25 länder.

Deltagare från över 25 länder hackar hållbart nytänkande inom mat

Innovationstävlingen Greater CPH Food Hack lockar i år deltagare från mer än 25 länder.

Gemensamt för dem alla är viljan och intresset att utveckla nya sätt att se på mat, hälsa och hållbarhet.

– Bredden i kunskap och erfarenhet som deltagarna representerar gör ett hack speciellt. Food hack är en möjlighet för dem som vill utveckla en idé, knyta kontakter och kanske ta de första stapplande stegen mot ett företag – eller varför inte hjälpa någon annan att förverkliga sin affärsidé, säger Elin Carleke, som är projektledare för Greater CPH Food Hack och business designer på Krinova Incubator & Science Park.

Det blir fjärde året som Krinova arrangerar food hackathon. Skillnaden i år är att det sker i samarbete med DTU Skylab i Köpenhamn och Greater Copenhagen och upplägget blir en 2-stegsraket. Hack#1 på Krinova blir 26 – 28 januari med fokus på idé/koncept som följs av hack#2 på DTU Skylab i 4-6 maj med fokus på prototyper.

Food Hack är fritt i sin form och bygger helt på de utmaningar som presenteras och som deltagarna väljer att jobba vidare med. Med erfarenheten från fjolårets hackathon så är det troligt att stort fokus kommer att ligga på hur vi äter, slänger, producerar, transporterar och upplever mat.

Greater CPH Food Hack är inte bara en innovationstävling det är också en neutral mötesplats för alla som har ett intresse av mat. Det är öppet för alla, även om man inte är tävlande, att kostnadsfritt delta på halvdagskonferensen som inleder Greater CPH Food Hack fredagen den 26 januari. Då bjuds det på föreläsningar och inspiration inom mat/hälsa/tech. Det går också bra att komma på söndagens final. Sista anmälningsdag för tävling och konferens är 19 januari.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>