44 Färdigutbildade lärare firar programavslutning
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING 44 Färdigutbildade lärare firar programavslutning

44 Färdigutbildade lärare firar programavslutning

Publicerat av: Redaktionen

Nyss höll organisationen Teach for Sweden (TFS), som omskolar akademiker till att bli lärare, en programavslutning för lärarna som startade ledarskapsprogrammet 2020.

Under avslutningen firades de 44 färdigutbildade lärarna som under programmets två år har jobbat hårt för att nå målet.

44 Färdigutbildade lärare firar programavslutning“Denna grupp har verkligen kämpat stenhårt. De påbörjade programmet mitt under en pandemi med mycket svåra förutsättningar. Ändå – eller kanske just därför – valde de att det är i klassrummet de vill vara. Jag är glad att de valde läraryrket och att de tog sig hela vägen in i mål”, säger Jenny Lundh, chef för ledarskapsprogrammet på TFS.

Trots svåra förutsättningar var det värt det, menar programdeltagaren Monika Jensen:

”Ledarskapsprogrammet har gett mig många användbara verktyg och en stabil grund att stå på. Även om programmet var tufft var det väl investerad tid och energi. Nu ser jag fram emot att varje dag fortsätta utvecklas tillsammans med mina elever.”

Lärarbristen är ett fortsatt stort problem i Sverige. Genom sitt ledarskapsprogram hjälpar Teach for Sweden till att det ska finnas en utbildad lärare i varje klassrum. Under programmets två år arbetar deltagarna som lärare på en högstadieskola med stort behov av skickliga ledare. Samtidigt som de får full lön läser de in en lärarexamen på distans via Luleå Tekniska Universitet och får löpande personlig ledarutveckling. Efter programmet erhåller deltagarna lärarlegitimation.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>